מרק חרירה צמחוני
מרק חרירה קלאסי בגרסא צמחונית וממכרת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חבילת עלי סלרי
- 1 בצל גדול
- 1 עגבנייה
- 2 כוסות חומוס שהושרה לילה מראש
- 1/2 כוס עדשים אדומות
- 1 כף מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- כפית כורכום
- 3 כפות שמן
- לרביחה
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כוס מים
אופן ההכנה
- 1. קוצצים את הסלרי, הבצל והעגבניה ומכניסים לסיר גדול ביחד עם החומוס והעדשים האדומות. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
- 2. מבשלים על אש בינונית כחצי שעה.
- 3. מתבלים במלח, פלפל וכורכום, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים.
- 4. בקערה מערבבים את הקמח עם המים ויוצרים רביכה. מערבבים עד שכל הגושים נעלמים. הרביכה היא שמעניקה למרק את הסמיכות הקטיפתית שלו והיא הסוד לגרסה הצמחונית של המרק הקלאסי הזה.
- 5. לאט ובזהירות מוסיפים את הרביכה לסיר מרק תוך כדי ערבוב.
- 6. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות נוספות. בודקים תיבול ומגישים.