וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק חרירה צמחוני

מרק חרירה קלאסי בגרסא צמחונית וממכרת

מתכון מאת: אוסי לנקרי, מערכת וואלה

אוכל מרוקאי. נמרוד סונדרס
אוכל מרוקאי

מצרכים למתכון

  • 1 חבילת עלי סלרי
  • 1 בצל גדול
  • 1 עגבנייה
  • 2 כוסות חומוס שהושרה לילה מראש
  • 1/2 כוס עדשים אדומות
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • כפית כורכום
  • 3 כפות שמן
  • לרביחה
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים את הסלרי, הבצל והעגבניה ומכניסים לסיר גדול ביחד עם החומוס והעדשים האדומות. מכסים במים ומביאים לרתיחה.
  • 2. מבשלים על אש בינונית כחצי שעה.
  • 3. מתבלים במלח, פלפל וכורכום, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים.
  • 4. בקערה מערבבים את הקמח עם המים ויוצרים רביכה. מערבבים עד שכל הגושים נעלמים. הרביכה היא שמעניקה למרק את הסמיכות הקטיפתית שלו והיא הסוד לגרסה הצמחונית של המרק הקלאסי הזה.
  • 5. לאט ובזהירות מוסיפים את הרביכה לסיר מרק תוך כדי ערבוב.
  • 6. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות נוספות. בודקים תיבול ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully