וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טחול ממולא כבדי עוף ושומן כבש

מנה חגיגית שמכינים רק באירועים מיוחדים

מתכון מאת: אבי לוי, מערכת וואלה

טחול ממולא של אבי לוי. דרור עינב
טחול ממולא של אבי לוי

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • 1 טחול בקר, מוכשר, מנוקה ופתוח מצד אחד למילוי
  • 1 קילו בשר טחון, או צוואר או שפונדרה שנטחנו גס
  • 350 גרם שומן כבש או שומן לב טחון גס
  • 250 גרם כבדי עוף חתוכים לרבעים
  • 4 כפות שום כתוש
  • 4 כוסות כוסברה קצוצה
  • 1/2 1כפות מלח גס
  • 2 כפות כמון
  • 1 כף פלפל שאטה (לחריפות מעודנת. אם רוצים חריף יותר, ניתן להוסיף)

אופן ההכנה

  • 1.מחממים תנור ל-175 מעלות. מעבירים לקערה את הבשר הטחון יחד עם השומן וכבדי העוף. מוסיפים את השום, הכוסברה והתבלינים, ולשים היטב למשך מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים עם האצבע ובודקים אם חסר תיבול.
  • 2.דוחסים בעדינות ובאיטיות את תערובת הבשרים לתוך הטחול. המילוי צריך להיות דחוס ולא משוחרר.
  • 3.מהדקים היטב וסוגרים. את הסגירה ניתן לבצע באחד משני האופנים הבאים: א. תפירת צדו הפתוח של הטחול. ב. דקירת הטחול באמצעות קיסמים וקיפול השוליים כלפי פנים.
  • 4.מעבירים את התחול לתבנית שרופדה בנייר אפייה ומכניסים לתנור המחומם למשך שעתיים.
  • 5.מוציאים ומצננים מעט. פורסים לפרוסות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully