טנזייה פירות יבשים

כדאי לשלב כמה שיותר סוגים של פירות יבשים, אגוזים ושקדים, כדי להעניק למה כמה שיותר טעמים. זוהי תוספת נהדרת לאורז או למנות בשר ועוף

מתכון מאת: אבי לוי, מערכת וואלה!
טנזייה פירות יבשים של אבי לוי

מצרכים

  • ל-4-6 מנות:
  • 200 גרם שזיפים מיובשים
  • 200 גרם תאנים מיובשות
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • 100 גרם צימוקים שחורים
  • 100 גרם חמוציות
  • 200 גרם שקדים עם קליפה
  • 200 גרם אגוזי מלך
  • 100 גרם קשיו
  • 3 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים לטבעות דקות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף לימון סחוט טרי
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית קארי
  • כפית פלפל גרוס
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס יין אדום יבש
  • 1/2 כוס יין לבן (עדיף יין קינוח מתוק)
  • 3 כפות דבש

אופן ההכנה

  • 1.בסיר רחב, על להבה בינונית, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים קלות. ממליחים ומפלפלים.
  • 2.מנמיכים את האש, מוסיפים לבצל את כל הפיצוחים, ללא הפירות היבשים, ומטגנים עד שהכל מתחבר יפה לתערובת אחידה, למשך 5 דקות.
  • 3.מוסיפים את הסוכר, הקינמון והקארי, ומערבבים היטב.
  • 4.מוסיפים את הפירות היבשים והפטרוזיליה, ומערבבים היטב למשך מספר שניות.
  • 5.מוסיפים את שני סוגי היינות ומנמיכים את האש לנמוכה ביותר.
  • 6.מזלפים את הדבש והלימון וסוגרים את הסיר לבישול איטי של חצי שעה על אש מינימלית.
  • 7.בסוף הבישול מערבבים היטב, הופכים את הסיר על קערת הגשה גדולה, ומגישים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully