טנזייה פירות יבשים
כדאי לשלב כמה שיותר סוגים של פירות יבשים, אגוזים ושקדים, כדי להעניק למה כמה שיותר טעמים. זוהי תוספת נהדרת לאורז או למנות בשר ועוף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- 200 גרם שזיפים מיובשים
- 200 גרם תאנים מיובשות
- 100 גרם צימוקים בהירים
- 100 גרם צימוקים שחורים
- 100 גרם חמוציות
- 200 גרם שקדים עם קליפה
- 200 גרם אגוזי מלך
- 100 גרם קשיו
- 3 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים לטבעות דקות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף לימון סחוט טרי
- 1 כף מלח
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית קארי
- כפית פלפל גרוס
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס יין אדום יבש
- 1/2 כוס יין לבן (עדיף יין קינוח מתוק)
- 3 כפות דבש
אופן ההכנה
- 1.בסיר רחב, על להבה בינונית, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים קלות. ממליחים ומפלפלים.
- 2.מנמיכים את האש, מוסיפים לבצל את כל הפיצוחים, ללא הפירות היבשים, ומטגנים עד שהכל מתחבר יפה לתערובת אחידה, למשך 5 דקות.
- 3.מוסיפים את הסוכר, הקינמון והקארי, ומערבבים היטב.
- 4.מוסיפים את הפירות היבשים והפטרוזיליה, ומערבבים היטב למשך מספר שניות.
- 5.מוסיפים את שני סוגי היינות ומנמיכים את האש לנמוכה ביותר.
- 6.מזלפים את הדבש והלימון וסוגרים את הסיר לבישול איטי של חצי שעה על אש מינימלית.
- 7.בסוף הבישול מערבבים היטב, הופכים את הסיר על קערת הגשה גדולה, ומגישים