וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טנזייה פירות יבשים

כדאי לשלב כמה שיותר סוגים של פירות יבשים, אגוזים ושקדים, כדי להעניק למה כמה שיותר טעמים. זוהי תוספת נהדרת לאורז או למנות בשר ועוף

מתכון מאת: אבי לוי, מערכת וואלה

טנזייה פירות יבשים של אבי לוי. דרור עינב
טנזייה פירות יבשים של אבי לוי

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • 200 גרם שזיפים מיובשים
  • 200 גרם תאנים מיובשות
  • 100 גרם צימוקים בהירים
  • 100 גרם צימוקים שחורים
  • 100 גרם חמוציות
  • 200 גרם שקדים עם קליפה
  • 200 גרם אגוזי מלך
  • 100 גרם קשיו
  • 3 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים לטבעות דקות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף לימון סחוט טרי
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית קארי
  • כפית פלפל גרוס
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס יין אדום יבש
  • 1/2 כוס יין לבן (עדיף יין קינוח מתוק)
  • 3 כפות דבש

אופן ההכנה

  • 1.בסיר רחב, על להבה בינונית, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא משחים קלות. ממליחים ומפלפלים.
  • 2.מנמיכים את האש, מוסיפים לבצל את כל הפיצוחים, ללא הפירות היבשים, ומטגנים עד שהכל מתחבר יפה לתערובת אחידה, למשך 5 דקות.
  • 3.מוסיפים את הסוכר, הקינמון והקארי, ומערבבים היטב.
  • 4.מוסיפים את הפירות היבשים והפטרוזיליה, ומערבבים היטב למשך מספר שניות.
  • 5.מוסיפים את שני סוגי היינות ומנמיכים את האש לנמוכה ביותר.
  • 6.מזלפים את הדבש והלימון וסוגרים את הסיר לבישול איטי של חצי שעה על אש מינימלית.
  • 7.בסוף הבישול מערבבים היטב, הופכים את הסיר על קערת הגשה גדולה, ומגישים

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully