סלט משוויאה של אבי לוי
סלט המשלב עגבניות ופלפלים קלויים, יחד עם שום, מלח והרבה שמן זית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 3 עגבניות אדומות
- 1 פלפל אדום
- 2 שיני שום מטוגנות עם הקליפה, או קלויות בגריל בקליפתן
- 1/4 כוס שמן זית
- קורט מלח
אופן ההכנה
- 1. קולים את העגבניות למשך 10 דקות על להבה גלויה, או בגריל.
- 2. קולים את הפלפל מכל הצדדים על להבה גלויה, למשך כ-10 דקות.
- 3. לאחר שהפלפל קלוי, מכניסים אותו לשקית ניילון ואוטמים, כדי שהחום יישמר וניתן יהיה לקלפו בקלות.
- 4. מקלפים את העגבניות וחותכים לרבעים. מקלפים את הפלפל וחותכים לרצועות עבות ולא אחידות. מקלפים גם את שיני השום.
- 5. בצלחת הגשה מסדרים את רבעי העגבניות. מניחים מעליהן את רצועות הפלפל. מניחים מעל את שיני השום, מזלפים שמן זית ומפזרים קורט מלח.