סלט זיתים מרוקאי חם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 300 גרם זיתים מגולענים
- 4 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות
- 4 כפות רסק עגבניות
- 6 שיני שום כתושות
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית כורכום
- מלח, פלפל
- מים
אופן ההכנה
- 1. שמים את הזיתים בסיר, מכסים במים ומרתיחים פעמיים. מסננים ומניחים את הזיתים בצד.
- 2. באותו סיר מחממים את השמן ומטגנים מעט את השום. מוסיפים את הפפריקה, הכורכום, מלח ופלפל ומערבבים קלות. מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים תוך ערבוב כ-2 דקות. מוסיפים את העגבניות ומערבבים (אם יש צורך מוסיפים מעט מים).
- 3. מוסיפים את הזיתים ומבשלים כ-20-30 דקות.