וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטייה פרגית, שקדים, צימוקים וקרם בטטה

מנה חגיגית, משופעת בדבש ופירות יבשים, עם בצק פילו אפוי במקום עם עלי סיגר מטוגנים

מתכון מאת: אבי לוי, מערכת וואלה

פסטייה פרגית של אבי לוי. דרור עינב
פסטייה פרגית של אבי לוי

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות:
  • חבילת בצק פילו (להשיג בכל מרכול)
  • 600 גרם פרגית חתוכה לקוביות או לרצועות דקות
  • 3 בצלים גדולים קצוצים
  • 200 גרם צימוקים
  • 100 גרם תאנים
  • 200 גרם שקדים ללא קליפה
  • 200 גרם אגוזי מלך
  • 1/2 כוס פטרוזיליה
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כפית תמצית וניל משובח
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כף פלפל גרוס
  • 1/2 כף קינמון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • לקרם בטטה:
  • פרוסות מבטטה אחת, מטוגנות במעט שמן עד לריכוך
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כף שמן קנולה
  • לקישוט:
  • דבש לזילוף
  • קוקוס לפיזור מעל

אופן ההכנה

  • 1.מכינים את הפסטייה: במעבד מזון טוחנים שקדים, אגוזים צימוקים ותאנים, יחד עם 3 כפות שמן זית, עד שנוצרת תערובת פירורית. מעבירים לקערה.
  • 2.בסיר רחב מחממים את יתרת שמן הזית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה. מוסיפים את הפלפל הגרוס והמלח.
  • 3.מגבירים את האש ומוסיפים את נתחי הפרגית. צולים את הנתחים היטב מכל הצדדים, על מנת לסגור אותם, ומערבבים.
  • 4.כשהפרגית כמעט מוכנה מוסיפים את הקינמון והפטרוזיליה. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים מעט.
  • 5.מעבירים את תערובת הפרגית למעבד המזון, מוסיפים את תמצית הווניל ומעבדים לתערובת גרוסה בצורה גסה.
  • 6.מחברים את תערובת הבשר לתערובת הפיצוחים, ומוסיפים תוך כדי גם את הדבש.
  • 7.מכינים את הבצק: לוקחים בכל פעם 2 עלי פילו, אחד על השני, ומורחים קלות במעט מאוד שמן זית, על מנת למנוע התייבשות של הבצק.
  • חותכים ל-4 ריבועים, ובאמצע כל ריבוע מניחים כפית מילוי. סוגרים בעזרת גלגול ולחיצת הקצוות, ויוצרים מעין סוכריה בצורת אצבע.
  • 8.מורחים מעל מעט שמן זית. ניתן לפזר גם מעט שקדים / אגוזים טחונים לפני האפייה.
  • 9.אופים בחום של 200 מעלות למשך 12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  • 10.מכינים את קרם הבטטה: מעבירים למעבד מזון את הבטטות המטוגנות. מוסיפים את התבלינים והשמן וטוחנים הכל לקרם חלק. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
  • 11.מרכיבים את המנה: מסדרים את הפסטיות בצלחת חגיגית. ליד כל פסטייה יוצקים מעט קרם בטטה. מזלפים מעל הכל מעט דבש ומפזרים קוקוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully