- 1.מכינים את הפסטייה: במעבד מזון טוחנים שקדים, אגוזים צימוקים ותאנים, יחד עם 3 כפות שמן זית, עד שנוצרת תערובת פירורית. מעבירים לקערה.
-
- 2.בסיר רחב מחממים את יתרת שמן הזית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה. מוסיפים את הפלפל הגרוס והמלח.
-
- 3.מגבירים את האש ומוסיפים את נתחי הפרגית. צולים את הנתחים היטב מכל הצדדים, על מנת לסגור אותם, ומערבבים.
-
- 4.כשהפרגית כמעט מוכנה מוסיפים את הקינמון והפטרוזיליה. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים מעט.
-
- 5.מעבירים את תערובת הפרגית למעבד המזון, מוסיפים את תמצית הווניל ומעבדים לתערובת גרוסה בצורה גסה.
-
- 6.מחברים את תערובת הבשר לתערובת הפיצוחים, ומוסיפים תוך כדי גם את הדבש.
-
- 7.מכינים את הבצק: לוקחים בכל פעם 2 עלי פילו, אחד על השני, ומורחים קלות במעט מאוד שמן זית, על מנת למנוע התייבשות של הבצק.
-
- חותכים ל-4 ריבועים, ובאמצע כל ריבוע מניחים כפית מילוי. סוגרים בעזרת גלגול ולחיצת הקצוות, ויוצרים מעין סוכריה בצורת אצבע.
-
- 8.מורחים מעל מעט שמן זית. ניתן לפזר גם מעט שקדים / אגוזים טחונים לפני האפייה.
-
- 9.אופים בחום של 200 מעלות למשך 12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב.
-
- 10.מכינים את קרם הבטטה: מעבירים למעבד מזון את הבטטות המטוגנות. מוסיפים את התבלינים והשמן וטוחנים הכל לקרם חלק. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
-
- 11.מרכיבים את המנה: מסדרים את הפסטיות בצלחת חגיגית. ליד כל פסטייה יוצקים מעט קרם בטטה. מזלפים מעל הכל מעט דבש ומפזרים קוקוס.