וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק חרירה אלג'יראי

מרק החרירה האלג'יראי מתאפיין בעיקר בחומוסים ובעדשים שהופכים אותו למנה עיקרית כבדה ומהנה במיוחד ביום חורף קר. עלי הסלרי, הכוסברה והפטרוזיליה מעניקים לו את צבעו הייחודי.

מתכון מאת: אבי לוי, מערכת וואלה

המוציא. שני לוי, מערכת וואלה! NEWS
המוציא/שני לוי

מצרכים למתכון

  • ל-3-4 מנות:
  • 200 גרם גרגירי חומוס מושרים במים למשך לילה ואח"כ מבושלים למשך שעה-שעה וחצי על אש נמוכה
  • 5 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • כוס עדשים שחורות מושרות במשך מים למשך לילה
  • צרור גדול עלי סלרי
  • צרור גדול כוסברה
  • צרור פטרוזיליה
  • מלח , פלפל
  • 1 כפית כמון
  • 4 לימונים סחוטים
  • 1/2 1 כוסות ציר עוף (חלופה פחות רצויה: כוס וחצי מים מהולים בכף אבקת מרק עוף)

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב, מטגנים על אש בינונית במעט שמן קנולה בצל, שום, עשבי התיבול, החומוס והעדשים למשך דקה-שתיים.
  • 2. סוגרים את הסיר ומבשלים למשך כ- 20 דקות. מוסיפים את קוביות העגבניה וממשיכים תהליך של בישול לעוד 20 דקות על אש נמוכה. אין צורך ביותר נוזלים מאחר וגם העגבניות מוסיפות נוזל.
  • 3. מוסיפים את ציר העוף ומבשלים עד שהכל מתרכך כ-45 דקות עם מכסה סגור.
  • 4. מתבלים בכמון ובמלח ופלפל לפי הטעם.
  • 5. רגע לפני ההגשה סוחטים את הלימון ומוסיפים (אפשר ישירות לצלחת).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully