אושיסובו - חמין בוכרי
החמין הבוכרי פשוט להכנה ועשיר מאוד. אם רוצים לגוון, ניתן להוסיף לו קטניות או פירות יבשים שונים, כמו משמשים, תמרים, שזיפים וכל פרי מתוק אחר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1כוסאורז
- 1עצמות רגל בקר ( (אפשר עם הבשר של הרגל ואפשר בלי, תלוי בהעדפה)
- 100גרםבשר גידים
- 100גרםבשר בקר (נתח מספר 8)
- בצל קצוץ לקוביות
- גזר קצוץ לקוביות
- 5עגבניות אדומות בשלות
- כףאבקת מרק עוף (או מלח)
- ½כוסשמן
- 2כוסותמים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים אושיסובו - חמין בוכרי?
- 1מבשלים מעט את העגבניות על אש נמוכה וקוצצים אותן לקוביות קטנות.
- 2מחממים את השמן בסיר ומטגנים מעט את הבצל. מוסיפים לסיר את הבשר, העצמות והגידים.
- 3מפזרים על הכל את האורז, העגבניות הקצוצות וקוביות הגזר.
- 4שופכים שתי כוסות מים על התערובת, ומוסיפים כף מרק עוף (או מלח, לפי ההעדפה).
- 5מביאים לרתיחה ומעבירים לפלטה למשך כל הלילה. מכסים היטב, ובודקים מדי פעם את הטעמים. מגישים.