דבלים ממולאות
השפית אביבית פריאל מאוזריה עם מתכון נפלא לתאנים מיובשות ממולאות בשר ברוטב רימונים ודבש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 20 יח' דבלים יפות ושלמות
- 2 בצלים קלופים ופרוסים
- למילוי:
- 200 גר' בשר אונטריב טחון
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס נענע קצוצה
- בצל קטן קצוץ
- 2 כפות צנוברים
- 1 ביצה
- לרוטב:
- 3/4 כוס יין אדום
- 1 כוס רכז רימונים
- כף דבש
- כפית שום כתוש
- 2 כפות עלי נענע
אופן ההכנה
- 1. מערבבים היטב את חומרי המילוי.
- 2. חורצים חריץ קטן בצידי הדבלים וממלאים.
- 3. מרפדים תבנית חסינה לחום בפרוסות בצלים ומסדרים מעליהם את הדבלים הממולאות.
- 4. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לתבנית. מכסים בניר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לחצי שעה. מסירים את הכיסוי ומשאירים ל-10 דקות נוספות. מגישים עם עלי נענע טריים.