וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מתכון לסינטה צרובה ונקטרינות

בגלל התכונות העסיסיות של הפרי, רצוי לשדך אותו עם בשרים מעט יותר עשירים כמו אווז או בקר. שימו לב, הבשר לא חייב להיות שומני, אבל כן צריך להיות עשיר בטעם. לכן הנתח המומלץ ביותר הוא סינטה

מתכון מאת: נועם דקרס, מערכת וואלה

נקטרינות חריפות עם סינטה צרובה. דנה מאירזון
נקטרינות חריפות עם סינטה צרובה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • נתח סינטה במשקל 400-500 גרם-נקי משכבת השומן העליונה
  • 2-3 נקטרינות גדולות, שטופות ונקיות
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית צ'ילי טרי קצוץ
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הנקטרינות לפלחים. מכל נקטרינה אפשר להוציא 8-10 פלחים יפים. מניחים בצד.
  • 2. מחממים מחבת כבדה (מחבת ברזל לסטייקים תהיה מצויינת) עם שתי כפות שמן. יש לוודא כי המחבת חמה מאד. מתבלים את נתח הסינטה במלח ופלפל שחור גרוס מכל צדדיו ולהניח במחבת.
  • 3. את נתח הסינטה צורבים היטב מכל צדדיו ומנמיכים את האש. צולים שתי דקות נוספות ומניחים על צלחת עם נייר סופג. בזמן הצלייה יש להפוך את הנתח מידי פעם.
  • 4. סך כל זמן הצלייה לא אמור לעלות על כ-8 דקות.
  • 5. לאחר שצרבנו את נתח הבשר, מחממים מחבת אחרת עם שתי כפות השמן הנוספות. גם מחבת זו צריכה להיות חמה מאד. מוסיפים את פלחי הנקטרינה וצורבים אותם על אש גבוהה מאד. לאחר שהושחמו מעט, מוסיפים סוכר, מלח לפי הטעם וצ'ילי קצוץ ולהמשיך לערבב בעדינות על אש גבוהה.
  • 6. לאחר שהסוכר נמס והתקבל קרמל עדין, מסירים מהאש ומעבירים לצלחות הגשה. מטפטפים את שאריות הקרמל על הנקטרינות.
  • 7. את הסינטה פורסים לפרוסות דקיקות ומניחים מעל הנקטרינות. מגישים מיד.
  • 8. אפשר לתבל את הסינטה לפני הצלייה גם בפלפל סצ'ואן גרוס. הוא מוסיף עוד רובד טעמים למנה ומאזן בין מרכיבי המנה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully