וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט סינטה אביבי

השף עומרי שחר מרשת מסעדות "פאפאגאיו" הדרום אמריקאיות מציג סלט אביבי וקליל במיוחד להכנה, של סינטה לצד פלפלים קלויים בכל הצבעים, בטטות ובצל.

מתכון מאת: מערכת וואלה

סלט סינטה של פאפאגאיו.
סלט סינטה של פאפאגאיו

מצרכים למתכון

  • ל- 4 סועדים
  • חצי קילו נתח סינטה או נתח פילה בקר -נקי משומן וגידים
  • למרינדה:
  • 1 כף חרדל גרגירים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית מלח גס
  • כף טימין קצוץ
  • כף רוזמרין
  • לירקות האנטיפסטי:
  • ירקות פרוסים לפרוסות ארוכות
  • 2 פלפלים אדום וצהוב
  • 1 בטטה בינונית
  • 1 בצל אדום קלוף
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • כף טימין קצוץ טרי
  • לרוטב לסלט:
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף חרדל גרגרים
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כוס שמן זית
  • כף מיץ לימון
  • לערבב היטב בצנצנת סגורה
  • לסלט:
  • מבחר חסות, בייבי ורוקט

אופן ההכנה

  • 1. עדיף ורצוי שהנתח בשר יהיה בטמפרטורת החדר לפני תחילת צלייתו. יש לחמם תנור לחום גבוה (220 מעלות) מראש.
  • 2. יש לעטוף את נתח הבשר במרינדה, להניח את הבשר בתבנית ואם יש אז עדיף להניח על רשת.
  • 3. להכניס לצלייה למשך כרבע שעה עד 20 דקות, על מנת שיהיה מדיום.
  • 4. לאחר יציאתו מהתנור יש להמתין מס' דקות לפני פריסתו. (אפשר להשתמש בו חם או קר בהגשה).
  • 5. הכנת ירקות האנטיפסטי: מחממים תנור לחום בינוני גבוה (כ- 180 מעלות).
  • 6. לערבב את כל הירקות עם השמן זית, מלח פלפל והטימין.
  • 7. לפרוס על גבי תבנית ולאפות בתנור כרבע שעה או עד שכל הירקות מוכנים. (שהם יתרככו מעט, בעיקר לבדוק את הבטטות).
  • 8. הרכבת המנה: יש לשם את מבחר החסות בקערה. להוסיף את הירקות קלויים ואת פרוסות הבשר, ובוזקים מעט מהרוטב מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully