וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פירות יבשים במלית בשר ואגוזי מלך

את המתכון הזה, חגיגי, מיוחד וסופר-טעים, קיבלתי מהשף רונן פילוסוף. הוא מתאים כמנת פתיחה וגם כתוספת למנות העיקריות .

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה

מתכונים עם פירות יבשים של פיליס גלזר. נמרוד סונדרס
מתכונים עם פירות יבשים של פיליס גלזר

מצרכים למתכון

  • ל-30-25 יחידות:
  • שמן זית או אחר לטיגון
  • 2 בצלים קטנים, קצוצים
  • 50 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
  • 300 גרם תערובת פירות יבשים (שזיפים מגולענים, משמשים, דבלים)
  • 300 גרם בשר בקר רזה, טחון
  • 1 חציל בינוני, קלוי על האש, מקולף ומרוקן
  • מלח, פלפל שחור, כמון, לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. יום לפני ההכנה, משרים את השזיפים והמשמשים במים במשך 24 שעות.
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
  • 3. מחממים בסיר בינוני מעט שמן. מטגנים את הבצלים תוך כדי ערבוב, עד שהם מזהיבים. מוסיפים את האגוזים ומטגנים עוד דקה.
  • 4. מוסיפים את הבשר תוך כדי ערבוב. מערבבים עד שהבשר מתפרק לפירורים קטנים וצבעו משתנה לחום. מוסיפים את החציל הקלוי ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר.
  • 5. מסננים את הנוזלים מהשזיפים, עושים חתך לאורך ומגלענים. בעזרת האצבעות, יוצרים כיס ודוחסים כפית מילוי לתוך התחתית, סוגרים ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מעטרים כל שזיף ממולא בפרוסת עגבניית שרי.
  • 6. פורסים את הדבלים לרוחבן אך לא עד הסוף. יוצרים בתחתית כל דבלה "כיס" למילוי הבשר. מכסים בחלק העליון (שלא חתכנו עד הסוף), סוגרים ומניחים בתבנית.
  • 7. חותכים חריץ בצד של כל משמש ויוצרים "כיס" למילוי עם האצבע. ממלאים במלית הבשר ומניחים בתבנית. צולים בתנור 180 מעלות 15-10 דקות עד שהם מזהיבים קלות מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully