- 1. יום לפני ההכנה, משרים את השזיפים והמשמשים במים במשך 24 שעות.
-
- 2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
-
- 3. מחממים בסיר בינוני מעט שמן. מטגנים את הבצלים תוך כדי ערבוב, עד שהם מזהיבים. מוסיפים את האגוזים ומטגנים עוד דקה.
-
- 4. מוסיפים את הבשר תוך כדי ערבוב. מערבבים עד שהבשר מתפרק לפירורים קטנים וצבעו משתנה לחום. מוסיפים את החציל הקלוי ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון. מסירים מהאש ומניחים לתערובת להתקרר.
-
- 5. מסננים את הנוזלים מהשזיפים, עושים חתך לאורך ומגלענים. בעזרת האצבעות, יוצרים כיס ודוחסים כפית מילוי לתוך התחתית, סוגרים ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מעטרים כל שזיף ממולא בפרוסת עגבניית שרי.
-
- 6. פורסים את הדבלים לרוחבן אך לא עד הסוף. יוצרים בתחתית כל דבלה "כיס" למילוי הבשר. מכסים בחלק העליון (שלא חתכנו עד הסוף), סוגרים ומניחים בתבנית.
-
- 7. חותכים חריץ בצד של כל משמש ויוצרים "כיס" למילוי עם האצבע. ממלאים במלית הבשר ומניחים בתבנית. צולים בתנור 180 מעלות 15-10 דקות עד שהם מזהיבים קלות מגישים חם.