- 1. מחממים תנור ל-110 מעלות.
-
- 2. בסיר בינוני (שיכול להיכנס לתנור) מעל להבה גבוהה מחממים את השמן. מכניסים את הנתח ומשחימים היטב כ-3 דקות מכל ארבעת הצדדים עד לקבלת צבע שחום ויפה. מוציאים לצלחת.
-
- 3. מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, הסלרי והשום. מטגנים מעל להבה בינונית כ-3 דקות תוך בחישה.
-
- 4. שופכים לתוך הסיר החם את היין ובעזרת כף עץ מגרדים את כל המשקעים שנדבקו לתחתית הסיר.
-
- 5. מחזירים לסיר את הנתח (עם הנוזלים שהגיר), מוסיפים את הפלפל האנגלי, הפירות היבשים ומים עד ¾ גובה הנתח ומתבלים בנדיבות בפלפל שחור.
-
- 6. מביאים את תכולת הסיר לרתיחה, מכסים בעזרת נייר אפיה ומעליו רדיד אלומיניום לסגירה הרמטית או עם מכסה שמתאים לתנור.
-
- 7. מעבירים לתנור למשך 3-4 שעות או עד שהבשר מבושל לחלוטין ומרגיש רך למגע. מוציאים ומצננים.
-
- 8. כשהבשר קר, פורסים אותו לפרוסות בעובי 1 ס"מ. לפני ההגשה מחממים את פרוסות הבשר עם הרוטב.
-
- מומלץ להכין יום מראש.