וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צלי בקר ופירות יבשים ביין אדום

כל מה שצריך הוא להקפיד על בישול בחום נמוך לאורך זמן, ויש לכם צלי בקר וחגיגי

מתכון מאת: מתכונים לחג

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • 4-5 כפות שמן
  • 1.2 ק"ג נתח כף שלם
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 בצלים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 4-5 גבעולי סלרי, חתוכים לפרוסות עבות
  • 2 ראשי שום, חצויים לרוחב
  • 1 כף פלפל אנגלי
  • 1/2 בקבוק יין אדום איכותי
  • חופן משמשים מיובשים
  • חופן שזיפים מיובשים מגולענים
  • חופן צימוקים שחורים
  • פלפל שחור גרוס (אין צורך להוסיף מלח)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-110 מעלות.
  • 2. בסיר בינוני (שיכול להיכנס לתנור) מעל להבה גבוהה מחממים את השמן. מכניסים את הנתח ומשחימים היטב כ-3 דקות מכל ארבעת הצדדים עד לקבלת צבע שחום ויפה. מוציאים לצלחת.
  • 3. מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, הסלרי והשום. מטגנים מעל להבה בינונית כ-3 דקות תוך בחישה.
  • 4. שופכים לתוך הסיר החם את היין ובעזרת כף עץ מגרדים את כל המשקעים שנדבקו לתחתית הסיר.
  • 5. מחזירים לסיר את הנתח (עם הנוזלים שהגיר), מוסיפים את הפלפל האנגלי, הפירות היבשים ומים עד ¾ גובה הנתח ומתבלים בנדיבות בפלפל שחור.
  • 6. מביאים את תכולת הסיר לרתיחה, מכסים בעזרת נייר אפיה ומעליו רדיד אלומיניום לסגירה הרמטית או עם מכסה שמתאים לתנור.
  • 7. מעבירים לתנור למשך 3-4 שעות או עד שהבשר מבושל לחלוטין ומרגיש רך למגע. מוציאים ומצננים.
  • 8. כשהבשר קר, פורסים אותו לפרוסות בעובי 1 ס"מ. לפני ההגשה מחממים את פרוסות הבשר עם הרוטב.
  • • מומלץ להכין יום מראש.
  • צלי בקר ויין קלאסי

  • מאפינס אפרסקים ופירורים

  • בורקסים במילוי בשר

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • כבדי עוף בצ'אטני קליפות אבטיח

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • פאי תפוחים בטוסטר משולשים

  • סיר אסאדו בקלי קלות

  • שלווים או עופיונים עם ענבים ויין מוסקט

  • צלי בשר בערמונים ותמר צהוב

  • אורז מטוגן עם בקר ואננס

  • סנדביץ' קרואסון עם בשר

  • מתכון לסינטה צרובה ונקטרינות

  • פירות יבשים במלית בשר ואגוזי מלך

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully