מתכונים חמים

צלי בקר ופירות יבשים ביין אדום

כל מה שצריך הוא להקפיד על בישול בחום נמוך לאורך זמן, ויש לכם צלי בקר וחגיגי

מתכון מאת: מתכונים לחג
  • קל להכנה

(בבושקה הפקות

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4-5 כפות שמן
  • 1.2 ק"ג נתח כף שלם
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 בצלים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 4-5 גבעולי סלרי, חתוכים לפרוסות עבות
  • 2 ראשי שום, חצויים לרוחב
  • 1 כף פלפל אנגלי
  • 1/2 בקבוק יין אדום איכותי
  • חופן משמשים מיובשים
  • חופן שזיפים מיובשים מגולענים
  • חופן צימוקים שחורים
  • פלפל שחור גרוס (אין צורך להוסיף מלח)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-110 מעלות.
  • 2. בסיר בינוני (שיכול להיכנס לתנור) מעל להבה גבוהה מחממים את השמן. מכניסים את הנתח ומשחימים היטב כ-3 דקות מכל ארבעת הצדדים עד לקבלת צבע שחום ויפה. מוציאים לצלחת.
  • 3. מוסיפים לסיר את הבצל, הגזר, הסלרי והשום. מטגנים מעל להבה בינונית כ-3 דקות תוך בחישה.
  • 4. שופכים לתוך הסיר החם את היין ובעזרת כף עץ מגרדים את כל המשקעים שנדבקו לתחתית הסיר.
  • 5. מחזירים לסיר את הנתח (עם הנוזלים שהגיר), מוסיפים את הפלפל האנגלי, הפירות היבשים ומים עד ¾ גובה הנתח ומתבלים בנדיבות בפלפל שחור.
  • 6. מביאים את תכולת הסיר לרתיחה, מכסים בעזרת נייר אפיה ומעליו רדיד אלומיניום לסגירה הרמטית או עם מכסה שמתאים לתנור.
  • 7. מעבירים לתנור למשך 3-4 שעות או עד שהבשר מבושל לחלוטין ומרגיש רך למגע. מוציאים ומצננים.
  • 8. כשהבשר קר, פורסים אותו לפרוסות בעובי 1 ס"מ. לפני ההגשה מחממים את פרוסות הבשר עם הרוטב.
  • • מומלץ להכין יום מראש.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully