אורז מטוגן עם בקר ואננס
ארוחת צהריים או ערב מהירה במיוחד עם בשר, ירקות ופחמימה, שדורשת רק הכנה מראש של אורז
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים
- 400 גרם סינטה בקר חתוך לפרוסות דקות
- 4 כפות שמן קנולה
- 1 בצל סגול קצוץ
- 3 שיני שום קצוצים
- 1 גזר קצוץ
- 100 גרם שעועית ירוקה קצוצה
- 1 אננס חתוך לקוביות קטנות
- 3 כוסות אורז בסמטי מבושל (לפי הוראות היצרן)
- 1 כף סויה מתוקה
- 1 כף רוטב חמוץ-מתוק
- 1 כף צ'ילי חריף
- להגשה
- 4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
- עלים מ-10 גבעולי כוסברה
- 4 כפות בוטנים קצוצים
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים כ-2 דקות את הבקר והבצל.
- 2. מוסיפים את השום, גזר, שעועית ירוקה, והאננס ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
- 3. מוסיפים את האורז, הסויה, הרוטב החמוץ מתוק וצ'ילי חריף ומערבבים מעל האש עוד כ-2 דק.
- 4. מורידים לקערת הגשה ומקשטים עם הבצל ירוק, כוסברה ובוטנים.