אורז מטוגן עם עוף של ג'ירף
המתכון לאחת ממנות המוקפץ הפופולריות ביותר של רשת ג'ירף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למנה אחת:
- 1 כוס אורז (150 גרם) או 2 כוסות אורז מאודה
- 200 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
- 2 ביצים טרופות
- חופן טבעות כרישה
- 1/2 גזר חתוך לז'וליינים
- 2-3 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקטעים
- חופן נבטים
- 3 כפות שמן
- 2 כפות סויה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות שמן צ'ילי
אופן ההכנה
- 1. מכינים את האורז לפי הוראות היצרן. שומרים בצד.
- 2. מחממים ווק על אש מקסימלית, ומלהיטים בו 3 כפות שמן.
- 3. יוצקים את הביצים הטרופות ומערבבים.
- 4. מוסיפים את רצועות העוף ומקפיצים עד שהן משחימות.
- 5. מוסיפים את הכרישה, הגזר, הבצל הירוק והנבטים. מקפיצים ומערבבים עד שהירקות מתרככים.
- 6. מוסיפים לווק את האורז, ומערבבים היטב.
- 7. מוסיפים את הסויה, המלח ושמן הצ'ילי, מערבבים וממשיכים להקפיץ עד שכל הנוזלים נספגים היטב באורז. מסירים מהאש ומגישים מיד.