המנה האפגנית של ג'ירף
מנה פופולרית שרבים מהאוכלים במקום אוהבים אותה. הדלקנו את הווק והכנסנו אתכם למטבח כדי לתת הצצה למנה עסיסית ופשוטה להכנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים:
- למשרה ל-1 ק"ג פרגיות:
- 3/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 1/3 כוס (75מ"ל) סויה
- 2 ביצים
- 1/2 כף קורנפלור
- 50 מ"ל שמן
- להרכבת מנה אחת:
- 150 גרם פרגיות חתוכה לרצועות
- 50 גרם בייקון מעושן חתוך לקוביות
- כף בוטנים שלמים
- 3-4 פרוסות כרישה פרוסות לאלכסון ומחולקות לטבעות
- 8-10 מקלות בצל ירוק באורך 5 ס"מ
- 1 כפית שום כתוש
- לרוטב:
- 3 כפיות סוכר
- 2 כפות סויה
- 2 כפות יין לבן
- 1 כפית סויה מתוקה
- 2 כפות ציר עוף או מים
- שמן צ'ילי (לא חובה)
- לקישוט:
- בוטנים קצוצים וטבעות בצל ירוק
אופן ההכנה
- 1. מערבבים היטב את חומרי המשרה פרט לשמן. מוסיפים את השמן ורצועות הפרגיות ומניחים במקרר יום לפחות.
- 2. בווק עם שמן חם צורבים את רצועות הפרגית עד לסגירה. מוציאים לצלחת.
- 3. מחממים מעט שמן בווק לוהט ומטגנים את הבייקון. מוסיפים את השום, הפרגית והירקות ומטגנים להשחמה קלה. מוסיפים את הבוטנים.
- 4. מוסיפים לווק את חומרי הרוטב ומקפיצים עד להיווצרות קרמל.
- 5. מבשלים מספר דקות עד שהמנה מוכנה. בשלב זה אפשר להוסיף גם מספר טיפות שמן צ'ילי.
- 6. להגשה מפזרים מעל בוטנים קצוצים ובצל ירוק קצוץ.