פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      המנה האפגנית של ג'ירף

      מנה פופולרית שרבים מהאוכלים במקום אוהבים אותה. הדלקנו את הווק והכנסנו אתכם למטבח כדי לתת הצצה למנה עסיסית ופשוטה להכנה

      70 מדרגים / 2.87 כוכבים

      המנה האפגנית (נמרוד סונדרס)
      המנה האפגנית (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • חומרים:
      • למשרה ל-1 ק"ג פרגיות:
      • 3/4 כפית מלח
      • 1/4 כפית פלפל לבן
      • 1/3 כוס (75מ"ל) סויה
      • 2 ביצים
      • 1/2 כף קורנפלור
      • 50 מ"ל שמן
      • להרכבת מנה אחת:
      • 150 גרם פרגיות חתוכה לרצועות
      • 50 גרם בייקון מעושן חתוך לקוביות
      • כף בוטנים שלמים
      • 3-4 פרוסות כרישה פרוסות לאלכסון ומחולקות לטבעות
      • 8-10 מקלות בצל ירוק באורך 5 ס"מ
      • 1 כפית שום כתוש
      • לרוטב:
      • 3 כפיות סוכר
      • 2 כפות סויה
      • 2 כפות יין לבן
      • 1 כפית סויה מתוקה
      • 2 כפות ציר עוף או מים
      • שמן צ'ילי (לא חובה)
      • לקישוט:
      • בוטנים קצוצים וטבעות בצל ירוק

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים היטב את חומרי המשרה פרט לשמן. מוסיפים את השמן ורצועות הפרגיות ומניחים במקרר יום לפחות.
      • 2. בווק עם שמן חם צורבים את רצועות הפרגית עד לסגירה. מוציאים לצלחת.
      • 3. מחממים מעט שמן בווק לוהט ומטגנים את הבייקון. מוסיפים את השום, הפרגית והירקות ומטגנים להשחמה קלה. מוסיפים את הבוטנים.
      • 4. מוסיפים לווק את חומרי הרוטב ומקפיצים עד להיווצרות קרמל.
      • 5. מבשלים מספר דקות עד שהמנה מוכנה. בשלב זה אפשר להוסיף גם מספר טיפות שמן צ'ילי.
      • 6. להגשה מפזרים מעל בוטנים קצוצים ובצל ירוק קצוץ.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -