וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המנה האפגנית של ג'ירף

מנה פופולרית שרבים מהאוכלים במקום אוהבים אותה. הדלקנו את הווק והכנסנו אתכם למטבח כדי לתת הצצה למנה עסיסית ופשוטה להכנה

מתכון מאת: מערכת וואלה

המנה האפגנית. נמרוד סונדרס
המנה האפגנית

מצרכים למתכון

  • חומרים:
  • למשרה ל-1 ק"ג פרגיות:
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן
  • 1/3 כוס (75מ"ל) סויה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כף קורנפלור
  • 50 מ"ל שמן
  • להרכבת מנה אחת:
  • 150 גרם פרגיות חתוכה לרצועות
  • 50 גרם בייקון מעושן חתוך לקוביות
  • כף בוטנים שלמים
  • 3-4 פרוסות כרישה פרוסות לאלכסון ומחולקות לטבעות
  • 8-10 מקלות בצל ירוק באורך 5 ס"מ
  • 1 כפית שום כתוש
  • לרוטב:
  • 3 כפיות סוכר
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפות יין לבן
  • 1 כפית סויה מתוקה
  • 2 כפות ציר עוף או מים
  • שמן צ'ילי (לא חובה)
  • לקישוט:
  • בוטנים קצוצים וטבעות בצל ירוק

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים היטב את חומרי המשרה פרט לשמן. מוסיפים את השמן ורצועות הפרגיות ומניחים במקרר יום לפחות.
  • 2. בווק עם שמן חם צורבים את רצועות הפרגית עד לסגירה. מוציאים לצלחת.
  • 3. מחממים מעט שמן בווק לוהט ומטגנים את הבייקון. מוסיפים את השום, הפרגית והירקות ומטגנים להשחמה קלה. מוסיפים את הבוטנים.
  • 4. מוסיפים לווק את חומרי הרוטב ומקפיצים עד להיווצרות קרמל.
  • 5. מבשלים מספר דקות עד שהמנה מוכנה. בשלב זה אפשר להוסיף גם מספר טיפות שמן צ'ילי.
  • 6. להגשה מפזרים מעל בוטנים קצוצים ובצל ירוק קצוץ.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully