נודלס עם אווז מעושן וירקות
נמאס לכם מפסטה רגילה? פסטה "ברילה" חושפת בפניכם מתכון למוקפץ לא שגרתי, בו נפגשים אווז מעושן, ירקות ופסטה לארוחת מנצחת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-10 מנות:
- 750 גר' אטריות בבטה מס' 13 (מומלץ של ברילה)
- 200 גר' אווז מעושן חתוך
- 100 גר' אספרגוס חלוט
- 1 כוס פטריות שחורות מושרות וחצויות
- 2 גזרים חתוכים לגפרורים
- 1 פלפל צ'ילי טרי חתוך דק
- ½ כוס בצל ירוק לעיטור
- ½ כוס שום טחון
- 1 כפית ג'ינג'ר טחון
- 2 בצלי שלוט קצוצים
- 2 כפות שמן
- שמן שומשום
- ½ כוס סויה
- ¼ כוס סוכר חום
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן ומצננים.
- 2. מלהטים ווק ושמים בו 2 כפות שמן ומיד את חזה האווז. מקפיצים עד להזהבה קלה. (חשוב לחמם היטב את הווק על מנת לקבל את הריח האופייני המעושן).
- 3. מוסיפים את השום, ג'ינג'ר, שאלוט, פלפל הצ'ילי. נזהרים שלא יישרפו.
- 4. מוסיפים את הפטריות השחורות והגזר ומתבלים בסויה, סוכר וטעמים.
- 5. מוסיפים את הספגטי ומערבבים היטב. משלימים טעם אם צריך, וברגע האחרון מוסיפים את האספרגוס.
- 6. מסירים מהאש, מעטרים בבצל ירוק ומזליפים שמן שומשום.