וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הקיסרית החדשה של הג'ירף

מתכון לאחת ממנות הנודלס הכי עסיסיות ומדויקות בנבחרת המוקפצים של הג'ירף

מתכון מאת: מערכת וואלה!

הקיסרית החדשה בג'ירף.
הקיסרית החדשה בג'ירף

מצרכים למתכון

  • למנה אחת:
  • 30 גרם רצועות חזה עוף (מ-1/2 אסקלופ)
  • 30 גרם רצועות פילה חזיר (מ-1/2 אסקלופ)
  • 50 גרם בייקון קצוץ (2 כפות)
  • 1 כף שמן
  • 40 גרם בצל לבן פרוס (בערך 1/2 בצל)
  • 80 גרם (חופן גדול) תערובת ירוקים חלוטים: באק צ'וי, אספרגוס, שעועית ירוקה, ברוקולי ועלי תרד
  • 40 גרם (חופן קטן) נבטי שעועית
  • 20 גרם מקלות בצל ירוק (מגבעול בצל אחד)
  • כ-1/4 חבילה (300 גרם, משקל אחרי בישול) אטריות ביצים מבושלות
  • לרוטב:
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות ציר עוף
  • 3 כפיות סוכר
  • 2 כפיות שמן צ'ילי
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל לבן
  • להגשה:
  • כמה טיפות שמן שומשום
  • 1 כף אגוזי קשיו קלויים וקצוצים גס

אופן ההכנה

  • 1. מלהיטים ווק או מחבת גדולה על הלהבה הכי גדולה. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את כל נתחי הבשר רק עד שהם מקבלים מעט צבע.
  • 2. מוסיפים את הירקות (בצל, ירוקים, נבטים ובצל ירוק) ומקפיצים דקה — הם צריכים להישאר מאוד פריכים.
  • 3. מוסיפים אטריות ואת חומרי הרוטב ומקפיצים 60-30 שניות עד שלוהט ומבעבע.
  • 4. מעבירים לצלחת, מוסיפים כמה טיפות שמן שומשום וקשיו ומגישים.
  • חשיבות החליטה לפני הקפצה: תמיד מומלץ לחלוט ירקות ירוקים לפני שמוסיפים אותם לווק הלוהט, אם כי לפעמים הם עדינים ומתרככים בקלות (למשל תרד). יש לכך כמה סיבות:
  • 1. החליטה הקצרה מרווה את הירקות בנוזלים ומבטיחה שהם לא ישתו את הנוזלים שבווק כדי להתבשל ולהתרכך (ובכך ייבשו את המנה).
  • 2. היא מיישרת קו בין סוגים שונים של ירקות ומידת הריכוך הנחוצה להם.
  • 3. הטבילה במי קרח שומרת על הצבע הירוק העז של הירקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully