- 1. מלהיטים ווק או מחבת גדולה על הלהבה הכי גדולה. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את כל נתחי הבשר רק עד שהם מקבלים מעט צבע.
-
- 2. מוסיפים את הירקות (בצל, ירוקים, נבטים ובצל ירוק) ומקפיצים דקה הם צריכים להישאר מאוד פריכים.
-
- 3. מוסיפים אטריות ואת חומרי הרוטב ומקפיצים 60-30 שניות עד שלוהט ומבעבע.
-
- 4. מעבירים לצלחת, מוסיפים כמה טיפות שמן שומשום וקשיו ומגישים.
-
-
- חשיבות החליטה לפני הקפצה: תמיד מומלץ לחלוט ירקות ירוקים לפני שמוסיפים אותם לווק הלוהט, אם כי לפעמים הם עדינים ומתרככים בקלות (למשל תרד). יש לכך כמה סיבות:
-
- 1. החליטה הקצרה מרווה את הירקות בנוזלים ומבטיחה שהם לא ישתו את הנוזלים שבווק כדי להתבשל ולהתרכך (ובכך ייבשו את המנה).
-
- 2. היא מיישרת קו בין סוגים שונים של ירקות ומידת הריכוך הנחוצה להם.
-
- 3. הטבילה במי קרח שומרת על הצבע הירוק העז של הירקות.