נודלס ילדים של זוזוברה
כדאי ומומלץ להשרות את פרוסות העוף למשך 6-12 שעות. כך הוא יספוג היטב את טעמי המשרה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 600 גרם אטריות קמח חיטה מבושלות
- 400 גרם חזה עוף, פרוס אלכסונית לפרוסות דקות
- משרה לעוף:
- 1 כף סויה רגילה
- 1 כף סויה מתוקה
- 1 כף יין אורז סיני
- 1 כף חומץ אורז
- 1 כף סוכר
- 1 כף קורנפלור
- 1 ביצה
- למנה עצמה:
- 150 מ"ל ציר ירקות מרוכז
- 50 מ"ל קטשפ מניס (סויה מתוקה)
- 30 מ"ל סויה דלת נתרן
- 50 מ"ל יין שאושינג סיני
- 30 גרם רסק פלפל אדום מתוק סיני
- 1 כף שמן שומשום חרוך
- 1 כפית עמילן תפוחי אדמה
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי המשרה יחד ומשרים את העוף הפרוס למשך 6-12 שעות.
- 1. מבשלים בסיר את כל המרכיבים, למעט 50 מ"ל מציר הירקות וכפית עמילן תפוחי האדמה.
- 2. בכוס נפרדת מערבבים את הציר הנותר עם העמילן.
- 3. כשהרוטב מגיע לרתיחה, יוצקים את העמילן לרוטב, תוך כדי ערבוב, עד שהכל מסמיך. מכבים את האש.
- הרכבת המנה:
- 1. בווק עם מעט שמן תירס מטגנים את פרוסות העוף, עד שהגוון משתנה והופך לבן.
- 2. מוסיפים את הרוטב יחד עם האטריות, ומקפיצים מספר שניות, עד שהרוטב מצטמצם ונספג באטריות.