צלי בקר ויין קלאסי
מתכון צרפתי קלאסי, בו מושרה הבשר לילה שלם ביין כדי להתרכך ולספוג טעמים. מנה חגיגית ולא מסובכת, שמתאימה להגשה גם בליל הסדר. מתוך הספר 'טעם של פסח' מאת אביגיל מייזליק.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1.5 ק"ג נתח בקר לצלי, רצוי כתף
- 4 כפות שמן זית
- 2 כוסות מים
- מלח ופלפל
- 8 גבעולי פטרוזיליה
- למשרה:
- 1 בקבוק יין אדום
- 1 בצל קצוץ
- 1 גזר, פרוס
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 עלי דפנה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל מרכיבי המשרה ושורים בו את נתח הבשר למשך לילה שלם. מוציאים את הנתח מהמשרה ומנגבים היטב (שומרים את המשרה).
- 2. בסיר כבד מחממים את השמן ומחממים בו את הנתח מכל הצדדים. יוצקים לסיר את נוזל המשרה, יחד עם המים, מלח, פלפל והפטרוזיליה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש נמוכה שעתיים וחצי; במהלך הבישול מוודאים שהמים לא התאדו ואם צריך מוסיפים מעט.
- 3. להגשה, פורסים את הצלי ומסדרים בצורה נאה על מגש. יוצקים על הפרוסות את הרוטב שנשאר בסיר, ומגישים.