קדירת בשר במייפל ותפוחים
מנה עיקרית חגיגית ומושקעת לארוחת ראש השנה: קדירת קוביות בשר בקר מסוג אווזית, עטופים ברוטב מייפל ותפוחים, אגוזי פקאן ודלעת צלויה.
מצרכים
- ל-6 מנות:
- נתח אווזית עגל במשקל 1 ק"ג ו-200 גרם חתוך לקוביות של 2X2 ס"מ
- 4 כפות שמן קנולה
- פלפל שחור טרי גרוס
- 6 גזרים קטנים קלופים וחצויים לאורכם
- 6 ענפי סלרי אמריקאי חתוכים למקטעים
- בצל לבן קלוף חתוך לרבעים
- 2 יח' שורש פטרוזיליה קלוף וחצוי
- 7 ענפי תימין טרי
- 1/2 כוס מייפל
- 1 כוס יין לבן יבש
- 4 תפוחי עץ חתוכים לרבעים
- 600 גרם דלעת קלופה וחתוכה
- 3 כפות שמן קנולה
- פלפל גרוס
- 2 כפות סוכר חום
- 150 גרם אגוזי פקאן קלויים
אופן ההכנה
- 1. בסיר כבד מחממים שמן קנולה, מפלפלים את קוביות האווזית, צורבים אותן היטב מכל צדיהן עד להשחמה.
- 2. מוסיפים לסיר יין לבן ו-5 ענפי תימין, ומביאים לרתיחה. מניחים ליין להצטמצם מעט, ומוסיפים מייפל, גזרים, בצל וסלרי. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לחום בינוני.
- 3. מבשלים כשעה ו-1/2 לריכוך הבשר, מוסיפים את תפוחי העץ ומבשלים עוד כ-1/4 שעה, טועמים ומשלימים מלח או פלפל שחור, אם חסר.
- 4. מניחים את הדלעת על תבנית, מושחים בשמן, מתבלים ובוזקים מעל סוכר חום. צולים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-25 דקות לריכוך.
- 5. מצלחתים: מניחים בצלחת חצי עמוקה את הדלעת ולצדה מניחים את קוביות האווזית. מפזרים תימין טרי מ-2 הענפים הנותרים ופקאן קלוי.