קדירת בשר במייפל ותפוחים

מנה עיקרית חגיגית ומושקעת לארוחת ראש השנה: קדירת קוביות בשר בקר מסוג אווזית, עטופים ברוטב מייפל ותפוחים, אגוזי פקאן ודלעת צלויה.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
צלי קדירה קוביות אווזית במייפל ותפוחים עם אגוזי פקאן קלויים ודלעת צלויה של "אדום אדום". אפיק גבאי
צלי קדירה קוביות אווזית במייפל ותפוחים עם אגוזי פקאן קלויים ודלעת צלויה של "אדום אדום"

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • נתח אווזית עגל במשקל 1 ק"ג ו-200 גרם חתוך לקוביות של 2X2 ס"מ
  • 4 כפות שמן קנולה
  • פלפל שחור טרי גרוס
  • 6 גזרים קטנים קלופים וחצויים לאורכם
  • 6 ענפי סלרי אמריקאי חתוכים למקטעים
  • בצל לבן קלוף חתוך לרבעים
  • 2 יח' שורש פטרוזיליה קלוף וחצוי
  • 7 ענפי תימין טרי
  • 1/2 כוס מייפל
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 4 תפוחי עץ חתוכים לרבעים
  • 600 גרם דלעת קלופה וחתוכה
  • 3 כפות שמן קנולה
  • פלפל גרוס
  • 2 כפות סוכר חום
  • 150 גרם אגוזי פקאן קלויים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר כבד מחממים שמן קנולה, מפלפלים את קוביות האווזית, צורבים אותן היטב מכל צדיהן עד להשחמה.
  • 2. מוסיפים לסיר יין לבן ו-5 ענפי תימין, ומביאים לרתיחה. מניחים ליין להצטמצם מעט, ומוסיפים מייפל, גזרים, בצל וסלרי. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לחום בינוני.
  • 3. מבשלים כשעה ו-1/2 לריכוך הבשר, מוסיפים את תפוחי העץ ומבשלים עוד כ-1/4 שעה, טועמים ומשלימים מלח או פלפל שחור, אם חסר.
  • 4. מניחים את הדלעת על תבנית, מושחים בשמן, מתבלים ובוזקים מעל סוכר חום. צולים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-25 דקות לריכוך.
  • 5. מצלחתים: מניחים בצלחת חצי עמוקה את הדלעת ולצדה מניחים את קוביות האווזית. מפזרים תימין טרי מ-2 הענפים הנותרים ופקאן קלוי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully