מתכונים חמים

קדירת בשר במייפל ותפוחים

מנה עיקרית חגיגית ומושקעת לארוחת ראש השנה: קדירת קוביות בשר בקר מסוג אווזית, עטופים ברוטב מייפל ותפוחים, אגוזי פקאן ודלעת צלויה.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

צלי קדירה קוביות אווזית במייפל ותפוחים עם אגוזי פקאן קלויים ודלעת צלויה של "אדום אדום" (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • נתח אווזית עגל במשקל 1 ק"ג ו-200 גרם חתוך לקוביות של 2X2 ס"מ
  • 4 כפות שמן קנולה
  • פלפל שחור טרי גרוס
  • 6 גזרים קטנים קלופים וחצויים לאורכם
  • 6 ענפי סלרי אמריקאי חתוכים למקטעים
  • בצל לבן קלוף חתוך לרבעים
  • 2 יח' שורש פטרוזיליה קלוף וחצוי
  • 7 ענפי תימין טרי
  • 1/2 כוס מייפל
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 4 תפוחי עץ חתוכים לרבעים
  • 600 גרם דלעת קלופה וחתוכה
  • 3 כפות שמן קנולה
  • פלפל גרוס
  • 2 כפות סוכר חום
  • 150 גרם אגוזי פקאן קלויים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר כבד מחממים שמן קנולה, מפלפלים את קוביות האווזית, צורבים אותן היטב מכל צדיהן עד להשחמה.
  • 2. מוסיפים לסיר יין לבן ו-5 ענפי תימין, ומביאים לרתיחה. מניחים ליין להצטמצם מעט, ומוסיפים מייפל, גזרים, בצל וסלרי. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לחום בינוני.
  • 3. מבשלים כשעה ו-1/2 לריכוך הבשר, מוסיפים את תפוחי העץ ומבשלים עוד כ-1/4 שעה, טועמים ומשלימים מלח או פלפל שחור, אם חסר.
  • 4. מניחים את הדלעת על תבנית, מושחים בשמן, מתבלים ובוזקים מעל סוכר חום. צולים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-25 דקות לריכוך.
  • 5. מצלחתים: מניחים בצלחת חצי עמוקה את הדלעת ולצדה מניחים את קוביות האווזית. מפזרים תימין טרי מ-2 הענפים הנותרים ופקאן קלוי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully