צלי בקר ותפוחי אדמה
צלי כתף בקר חגיגי במישרה אסיאתי של טריאקי, צ'ילי, סויה ושום כתוש המוגש עם תפוחי אדמה . מנה מושלמת לארוחת ראש השנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- 4 ק"ג כתף בקר נקייה משומן
- 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 4 כפות סויה מתוקה
- 2 כף רוטב טריאקי
- 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כף רוטב צ'ילי חריף
- 2 כף שום כתוש
- 2 כף ג'ינג'ר קצוץ
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כוס מים
- 1 קופסה קרם קוקוס
- 1 קופסה נוזל קוקוס
- עלים מ-8 גבעולי כוסברה
- 200 גרם קשיו
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב (לא על האש) מניחים את הנתח, מוסיפים את סויה, טריאקי, שמן שומשום, צ'ילי, שום וג'ינג'ר. מעסים את הבשר כמה דקות עם הרטבים, ומניחים לעמוד כ-1/2 שעה.
- 2. מחממים תנור ל-160 מעלות, עוטפים את הנתח, ללא הנוזלים, בנייר אפייה ובנייר כסף, כך שהוא נראה כמו סוכריה. מכניסים לתנור לשעתיים.
- 3. מעבירים את הנתח לצלחת ואת הנוזלים שופכים בחזרה לסיר עם הרטבים. מוסיפים את הקוקוס, את תפוחי האדמה, הקשיו, המים והכוסברה. מבשלים על אש בינונית כ-1/2 שעה, ומגישים עם הצלי.