פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      צלי בקר ותפוחי אדמה

      צלי כתף בקר חגיגי במישרה אסיאתי של טריאקי, צ'ילי, סויה ושום כתוש המוגש עם תפוחי אדמה . מנה מושלמת לארוחת ראש השנה

      5 מדרגים / 3.33 כוכבים

      צלי בקר ותפוחי אדמה (אפיק גבאי)
      צלי בקר ותפוחי אדמה (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-4 סועדים:
      • 4 ק"ג כתף בקר נקייה משומן
      • 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
      • 4 כפות סויה מתוקה
      • 2 כף רוטב טריאקי
      • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
      • 2 כף רוטב צ'ילי חריף
      • 2 כף שום כתוש
      • 2 כף ג'ינג'ר קצוץ
      • 2 כפות שמן שומשום
      • 2 כוס מים
      • 1 קופסה קרם קוקוס
      • 1 קופסה נוזל קוקוס
      • עלים מ-8 גבעולי כוסברה
      • 200 גרם קשיו

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר רחב (לא על האש) מניחים את הנתח, מוסיפים את סויה, טריאקי, שמן שומשום, צ'ילי, שום וג'ינג'ר. מעסים את הבשר כמה דקות עם הרטבים, ומניחים לעמוד כ-1/2 שעה.
      • 2. מחממים תנור ל-160 מעלות, עוטפים את הנתח, ללא הנוזלים, בנייר אפייה ובנייר כסף, כך שהוא נראה כמו סוכריה. מכניסים לתנור לשעתיים.
      • 3. מעבירים את הנתח לצלחת ואת הנוזלים שופכים בחזרה לסיר עם הרטבים. מוסיפים את הקוקוס, את תפוחי האדמה, הקשיו, המים והכוסברה. מבשלים על אש בינונית כ-1/2 שעה, ומגישים עם הצלי.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -