מתכונים חמים

צלי בקר ותפוחי אדמה

צלי כתף בקר חגיגי במישרה אסיאתי של טריאקי, צ'ילי, סויה ושום כתוש המוגש עם תפוחי אדמה . מנה מושלמת לארוחת ראש השנה

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

צלי בקר ותפוחי אדמה (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4 סועדים:
  • 4 ק"ג כתף בקר נקייה משומן
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 4 כפות סויה מתוקה
  • 2 כף רוטב טריאקי
  • 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כף רוטב צ'ילי חריף
  • 2 כף שום כתוש
  • 2 כף ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כוס מים
  • 1 קופסה קרם קוקוס
  • 1 קופסה נוזל קוקוס
  • עלים מ-8 גבעולי כוסברה
  • 200 גרם קשיו
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב (לא על האש) מניחים את הנתח, מוסיפים את סויה, טריאקי, שמן שומשום, צ'ילי, שום וג'ינג'ר. מעסים את הבשר כמה דקות עם הרטבים, ומניחים לעמוד כ-1/2 שעה.
  • 2. מחממים תנור ל-160 מעלות, עוטפים את הנתח, ללא הנוזלים, בנייר אפייה ובנייר כסף, כך שהוא נראה כמו סוכריה. מכניסים לתנור לשעתיים.
  • 3. מעבירים את הנתח לצלחת ואת הנוזלים שופכים בחזרה לסיר עם הרטבים. מוסיפים את הקוקוס, את תפוחי האדמה, הקשיו, המים והכוסברה. מבשלים על אש בינונית כ-1/2 שעה, ומגישים עם הצלי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully