צלי עשיר בבישול ארוך
אריאל כהן ממסעדת הבשרים NG מכין צלי בבישול ארוך
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 ק''ג פאלש פילה
- 2 בצלים גדולים קלופים ופרוסים
- 4 גזרים חתוכים לטבעות
- 4 גבעולים סלרי אמריקאי
- 4 יחידות עלי דפנה
- חופן פלפל אנגלי
- ראש שום שלם לא קלוף
- 4 עגבניות שלמות חתוכות גס
- כוס יין לבן
- 4 כפות סוכר
- מלח
- פלפל
- מים
אופן ההכנה
- 1.ממליחים ומפלפלים את נתח הבשר וסוגרים את הבשר מכל צדדיו על מחבת גדולה לוהטת.
- 2.מעבירים את נתח הבשר לסיר קדירה אובלי יחד עם הירקות, מוסיפים את היין והתבלינים.
- 3.מוסיפים מים עד לשני שליש מגובה הבשר ומבשלים על אש נמוכה 3 שעות.
- 4.מידי פעם מגלגלים את הבשר בנוזל כך שיתבשל מכל צדדיו.
- 5.לאורך כל הבישול מוסיפים מים כדי שהמפלס יישאר בגובה שני שליש. בחצי שעה האחרונה של הבישול יש לבשל עם מכסה מעט פתוח על מנת שהנוזלים יצטמצמו לכדי רוטב סמיך ועשיר.