וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צלי בקר באגסים

מנת צלי מעודנת ומעודכנת: שורש פטרוזיליה ואגסים מתובלים בשום, לימון ותימין יוצרים מתקתקות נעימה וחגיג

מתכון מאת: מערכת וואלה

צלי בקר באגסים ופטרוזיליה. ריאן,
צלי בקר באגסים ופטרוזיליה/ריאן

מצרכים למתכון

  • ל-8-6 מנות:
  • 1 ק”ג בשר לצלי (צ’אק, שייטל, אווזית) חתוך לקוביות גדולות
  • שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • 10 בצלי פנינה שלמים קלופים
  • 2 ראשי שום שלמים חתוכים לאורכם
  • 1 סרט קליפת לימון
  • 1 צרור תימין
  • 2 כוסות יין לבן
  • 6 אגסים חתוכים לרבעים או חצאים, עם הקליפה
  • 3 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לאורכם
  • 1 עלה דפנה
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח לחום בינוני-גבוה.
  • 2. מפלפלים את נתחי הבשר וסוגרים אותם בסיר כ-5 דקות מכל צד, עד שמשחימים מכל הצדדים. מוציאים את הנתחים לצלחת.
  • 3. מטגנים בצלי פנינה, שום, קליפת לימון ותימין באותו סיר כ-5 דקות. מוסיפים יין לבן ומגרדים את המשקעים בעזרת כף עץ. נותנים ליין להצטמצם כ-5 דקות.
  • 4. מחזירים את הבשר ואת מיצי הבשר שנותרו בצלחת לסיר. מוסיפים אגסים, שורשי פטרוזיליה, עלה דפנה ו-2 כוסות מים עד לגובה שלושה רבעים מתכולת הסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על חום נמוך כשעתיים, עד להתרככות הבשר. כל חצי שעה מרטיבים את הבשר בנוזלים.
  • 5. מוסיפים מלח ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully