וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כדורי בשר ברוטב של דובדבנים מיובשים ועגבניות

קציצות עדינות ומבושמות ברוטב של דובדבנים מיובשים ועגבניות

מתכון מאת: הילה אלפרט, מערכת וואלה

הצעה לתחילת שנת הלימודים: ה-LunchBox האישי של הילה אלפרט (כולל מתכונים). צילום: איתיאל ציון,
הצעה לתחילת שנת הלימודים: ה-LunchBox האישי של הילה אלפרט (כולל מתכונים)/צילום: איתיאל ציון

מצרכים למתכון

  • לכדורי הבשר:
  • 500 גר' צוואר בקר טחון
  • 3 כפות דובדבנים מיובשים חפים מסוכר קצוצים גס
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • 1 כפית מלח מחוקה
  • ½ כפית מחוקה פלפל שחור
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • לרוטב:
  • 1 ק"ג (10 יחידות) עגבניות תמר בשלות
  • 1.5 כפית מלח
  • 8 עלי בזיליקום טריים
  • 4 שיני שום קלופות
  • 1-2 פלפל חריף טרי
  • 3 כפות שמן זית
  • לטיגון:
  • קמח
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל המרכיבים ולשים היטב. צרים כדורים בגודל שבין דובדבן לשזיף. מעבירים למגש, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.
  • 2. מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר קטן מסדרים את העגבניות בצפיפות רבה. דוקרים במזלג, זורים מלח ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה משך כשעה, במהלכה יגירו העגבניות הרבה נוזלים ויהיו לרוטב של עצמן. מעבירים מיד למעבד מזון וטוחנים יחד עם השום, הבזיליקום, הפלפל ושמן הזית עד לקבלת מרקם חלק.
  • 3. מחממים במחבת גדולה שמן זית בגובה של כ-1.5 ס"מ, טובלים את הקציצות בקמח, מנערים ומטגנים בשמן עד שהן משחימות מכל צד ומעבירים לנייר סופג. מטרת העל היא לקבל מעטפת פריכה מבלי לייבש את הקציצות מבפנים. מעבירים את כדורי הבשר לרוטב העגבניות ומבשלים על אש בינונית משך כחמש דקות. מגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully