- 1. מערבבים את כל המרכיבים ולשים היטב. צרים כדורים בגודל שבין דובדבן לשזיף. מעבירים למגש, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כשעה.
-
- 2. מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר קטן מסדרים את העגבניות בצפיפות רבה. דוקרים במזלג, זורים מלח ומבשלים בסיר מכוסה על אש קטנה משך כשעה, במהלכה יגירו העגבניות הרבה נוזלים ויהיו לרוטב של עצמן. מעבירים מיד למעבד מזון וטוחנים יחד עם השום, הבזיליקום, הפלפל ושמן הזית עד לקבלת מרקם חלק.
-
- 3. מחממים במחבת גדולה שמן זית בגובה של כ-1.5 ס"מ, טובלים את הקציצות בקמח, מנערים ומטגנים בשמן עד שהן משחימות מכל צד ומעבירים לנייר סופג. מטרת העל היא לקבל מעטפת פריכה מבלי לייבש את הקציצות מבפנים. מעבירים את כדורי הבשר לרוטב העגבניות ומבשלים על אש בינונית משך כחמש דקות. מגישים.