וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מיטבולס ניו יורקי

מתכון מאת: הילה קריב, ברקלי, מערכת וואלה!

כדורי בשר ברוטב עגבניות. הילה קריב
כדורי בשר ברוטב עגבניות

מצרכים למתכון

  • לקציצות:
  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 3 פרוסות עבות של חלה, ללא הקרום הכהה
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 2 שיני שום גדולות מעוכות
  • 2 ביצים
  • צרור פטרוזיליה - עלים בלבד
  • חופן עלי בזיליקום
  • מעט טימין טרי או יבש
  • מלח ופלפל טרי
  • 1 כפית גדושה של רסק עגבניות
  • *פירורי לחם (רק במידה צריך)
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית גדושה רסק עגבניות
  • 1 קופסאת עגבניות מרוסקות = 800 גר' (אני משתמשת באלו שמגיעות שלמות וקלופות ומרסקת אותן)
  • עלי בזיליקום טריים
  • מעט טימין, מלח ופלפל טרי, צ'ילי פלייקס וטיפונת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים היטב את עשבי התיבול. מרטיבים את פרוסות החלה, סוחטים מעט וקוצצים היטב.
  • 2. מעבירים הכל לקערה גדולה, מתבלים ולשים היטב עם הידיים לקבלת תערובת אחידה. * אם התערובת רכה מדי, מוסיפים מעט פרורי לחם. משהים במקרר לחצי שעה. בשלב הזה אני אוהבת לצלות חתיכה קטנה מהתערובת על מחבת קטנה וחמה ולבדוק תיבול.
  • 3. צרים כדורים מתערובת הקציצות ומטגנים בשמן החם משני הצדדים.
  • 4. מכינים את הרוטב: בסיר רחב מחממים מעט את השמן ומוסיפים את השום המרוסק. מערבבים כמה שניות, עד שהשום מתחיל להפיץ ריח (לא לשרוף או להשחים) ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים ומטגנים עוד כמה שניות ומוסיפים את העגבניות המרוסקות והתבלינים.
  • 5. מביאים לרתיחה ומכניסים בעדינות את הקציצות. מבשלים מכוסה באופן חלקי כחצי שעה או עד אשר הרוטב מסמיך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully