פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל קציצות בשר ודובדבנים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      דובדבנים (יח
      דובדבנים (יח"צ , מיכל אנסקי)

      מצרכים

      • 1/2 ק"ג דובדבנים חמוצים ללא חרצנים
      • 3 כפות סוכר
      • מיץ מ- 1/2 לימון
      • לקציצות:
      • 1 ק"ג בשר טלה או בקר טחון
      • 2 כפות פירורי לחם או פולנטה
      • מלח, פלפל שחור טחון, מעט אגוז מוסקט מגורד, ציפורן טחון וקינמון
      • 3-4 כפות שמן

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים את הבשר הטחון עם התבלינים ופירורי הלחם / הפולנטה, ולשים היטב לתערובת מאוד חלקה. יוצרים כדורים קטנים, לא גדולים יותר מהדובדבנים עצמם, ומטגנים אותם בשמן תוך כדי טילטול המחבת.
      • 2. בסיר רחב ,שמים את הדובדבנים עם הסוכר ומיץ הלימון, ומבשלים על אש קטנה עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים את כדורי הבשר המטוגנים ומוסיפים מעט מים. ומבשלים על אש קטנה עד שכדורי הבשר מתרככים והרוטב הופך לסירופ סמיך. מומלץ להגיש את המנה עם אורז או פירה עשיר.

      מתכונים נוספים

      תבשיל קציצות בשר ודובדבנים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -