מתכונים חמים

סטיפאדו - צלי בבצלים ויין

הגרסה היוונית לביף בורגיניון - צלי בשר ובצל עם יין אדום, תבשיל חורף מושלם של שי לי ליפא, מתוך ספר הבישול שלה "המטבח הבלקני שלי"

מתכון מאת: שי לי ליפא אנג'ל ,מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

תבשילים לראש השנה של שי לי ליפא

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-4-6 מנות
  • 1 קג בשר בקר טרי (כתף או שריר) חתוך לקוביות בגודל 4 סמ
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 קג בצלי שאלוט או פנינה קלופים
  • לרוטב:
  • 2 כוסות יין אדום יבש
  • 2 כוסות מים מינרליים או מסוננים
  • 1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 6 שיני שום קצוצות גס
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • מטגנים את הבשר: מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מתבלים את הבשר במלח ופלפל.
  • 2. מחממים סיר רחב שיכול להיכנס לתנור על להבה גבוהה, מוסיפים שמן זית ואת הבשר ומטגנים 5-4 דקות מכל צד עד שהבשר שחום. מוציאים לצלחת.
  • 3 מטגנים בצלים באותו סיר כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהם זהובים. מוציאים לצלחת אחרת.
  • 4. מכינים את הרוטב, מבשלים ואופים: יוצקים יין לסיר, מביאים לרתיחה ומקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ. מבשלים על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהיין מצטמצם לחצי הכמות.
  • 5. מוסיפים מים, רסק עגבניות, שום, עלי דפנה, סוכר ואת הבשר המטוגן עם הנוזלים שניגרו ממנו. מתבלים בקינמון, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 6. מכסים ומעבירים לתנור החם. אופים שעה וחצי.
  • 7. מוסיפים את הבצלים המטוגנים, מערבבים, מכסים ואופים עוד כשעה וחצי עד שהבשר רך מאוד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully