פרוסות אנטריקוט ותפוחי אדמה צלויים

השף מתן אברהמס ממסעדת הבשרים הדסון צולה על הגריל אנטריקוט ותפוחי האדמה שמקבלים חריכה ואת טעמי האש

מתכון מאת: מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • כמות: 4-6 סועדים
  • לבשר:
  • 1000-1200 גרם נתח אנטריקוט טרי (מומלץ פריים ריב עם עצם)
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן
  • לתפוחי אדמה:
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה בינוניים- קטנים
  • שמן זית משובח
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 שיני שום קלופות
  • לימון טרי
  • צרור פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. בבית: שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים עם הקליפה במים מומלחים עד שהם רכים אבל לא מידי.
  • 2. בחוץ: מחממים את הגריל לחום בינוני.
  • 3. משמנים את הנתח, מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס וצולים מכל הצדדים., סה"כ 10-13 דקות.
  • 4. במקביל מועכים מעט עם כף היד את תפוחי האדמה, משמנים ומתבלים במלח ופלפל וחורכים על הגריל החם, אפשר לצד הנתח.
  • 5. את תפוחי האדמה מוציאים לקערה, מוסיפים את הפטרוזיליה, ומגררים מעל את קליפת הלימון ושיני השום. מקפיצים בקערה לערבוב. אם צריך מתבלים בעוד מלח ופלפל.
  • 6. את הנתח שצרבנו היטב מכל הצדדים מעבירים ל-10 דקות לאש נמוכה. ניתן להניח על רשת מוגבהת או להזיז את הגחלים לצד אחד של הגריל, כך שהנתח לא יקבל חום ישיר.
  • 7. פורסים את הנתח ומגישים לצד תפוחי האדמה. למי שמעדיף שהבשר יהיה עשוי יותר בפנים, ניתן להחזיר לאש עד לדרגה הרצויה.
  • אנטריקוט ברוטב פירות יער

  • רולדות אספרגוס על הגריל

  • נתחי אנטריקוט צלויים

  • חזה בקר צלוי

  • כבד עגל ביין אדום

  • תבשיל בקר בקארי של מינה טומיי

  • ציר בקר

  • קטאייף במילוי שפונדרה

  • גולאש אוסובוקו

  • תבשיל בשר,חצילים ועגבניות

  • תבשיל צוואר וירקות כתומים

  • קציצות קבב של מפגש התאומים

  • קדירת בשר בקר

  • פיתה שרופה עם בשר וביצה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully