מתכונים חמים

פרוסות אנטריקוט ותפוחי אדמה צלויים

השף מתן אברהמס ממסעדת הבשרים הדסון צולה על הגריל אנטריקוט ותפוחי האדמה שמקבלים חריכה ואת טעמי האש

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(בבושקה הפקות

מחשבון המרות

מצרכים

  • כמות: 4-6 סועדים
  • לבשר:
  • 1000-1200 גרם נתח אנטריקוט טרי (מומלץ פריים ריב עם עצם)
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן
  • לתפוחי אדמה:
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה בינוניים- קטנים
  • שמן זית משובח
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 שיני שום קלופות
  • לימון טרי
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בבית: שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים עם הקליפה במים מומלחים עד שהם רכים אבל לא מידי.
  • 2. בחוץ: מחממים את הגריל לחום בינוני.
  • 3. משמנים את הנתח, מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס וצולים מכל הצדדים., סה"כ 10-13 דקות.
  • 4. במקביל מועכים מעט עם כף היד את תפוחי האדמה, משמנים ומתבלים במלח ופלפל וחורכים על הגריל החם, אפשר לצד הנתח.
  • 5. את תפוחי האדמה מוציאים לקערה, מוסיפים את הפטרוזיליה, ומגררים מעל את קליפת הלימון ושיני השום. מקפיצים בקערה לערבוב. אם צריך מתבלים בעוד מלח ופלפל.
  • 6. את הנתח שצרבנו היטב מכל הצדדים מעבירים ל-10 דקות לאש נמוכה. ניתן להניח על רשת מוגבהת או להזיז את הגחלים לצד אחד של הגריל, כך שהנתח לא יקבל חום ישיר.
  • 7. פורסים את הנתח ומגישים לצד תפוחי האדמה. למי שמעדיף שהבשר יהיה עשוי יותר בפנים, ניתן להחזיר לאש עד לדרגה הרצויה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully