פרוסות אנטריקוט ותפוחי אדמה צלויים
השף מתן אברהמס ממסעדת הבשרים הדסון צולה על הגריל אנטריקוט ותפוחי האדמה שמקבלים חריכה ואת טעמי האש
(בבושקה הפקות)
מחשבון המרות
- כמות: 4-6 סועדים
- לבשר:
- 1000-1200 גרם נתח אנטריקוט טרי (מומלץ פריים ריב עם עצם)
- מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור גרוס
- שמן
- לתפוחי אדמה:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה בינוניים- קטנים
- שמן זית משובח
- מלח ופלפל שחור
- 2 שיני שום קלופות
- לימון טרי
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1. בבית: שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומבשלים עם הקליפה במים מומלחים עד שהם רכים אבל לא מידי.
- 2. בחוץ: מחממים את הגריל לחום בינוני.
- 3. משמנים את הנתח, מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס וצולים מכל הצדדים., סה"כ 10-13 דקות.
- 4. במקביל מועכים מעט עם כף היד את תפוחי האדמה, משמנים ומתבלים במלח ופלפל וחורכים על הגריל החם, אפשר לצד הנתח.
- 5. את תפוחי האדמה מוציאים לקערה, מוסיפים את הפטרוזיליה, ומגררים מעל את קליפת הלימון ושיני השום. מקפיצים בקערה לערבוב. אם צריך מתבלים בעוד מלח ופלפל.
- 6. את הנתח שצרבנו היטב מכל הצדדים מעבירים ל-10 דקות לאש נמוכה. ניתן להניח על רשת מוגבהת או להזיז את הגחלים לצד אחד של הגריל, כך שהנתח לא יקבל חום ישיר.
- 7. פורסים את הנתח ומגישים לצד תפוחי האדמה. למי שמעדיף שהבשר יהיה עשוי יותר בפנים, ניתן להחזיר לאש עד לדרגה הרצויה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה