וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גולאש אוסובוקו

כך תכינו בעצמכם גולאש לתפארת. תבשיל בקר בנוסח הונגרי שמקבל את צבעו האדמדם בזכות התיבול בפפריקה ועגבניות.

מתכון מאת: מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • ל-3-4 מנות
  • 3-4 כפות שמן
  • 3-4 נתחי אוסובוקו (משקל 1.2 ק"ג בערך)
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות בינוניות
  • בצל גדול, קלוף וחתוך לקוביות
  • 3 גזרים, חתוכים לחצאי עיגולים
  • 2 כפות (קופסא קטנה) רסק עגבניות
  • 1 כף גדושה של פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית קימל טחון (אפשר יותר או פחות)
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות גס
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
  • מעט שמן צמחי

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה.
  • מוסיפים ומשחימים את קוביות הבשר מכל הכיוונים (בערך כ-2 דקות מכל צד) בשלושה מחזורים ומוציאים.
  • 2. מוסיפים לסיר את הירקות (למעט תפוחי האדמה) ומטגנים תוך כדי בחישה כ-5 דקות או עד שהתחילו להתרכך.
  • 3. מוסיפים את הרסק, הפפריקה המתוקה והחריפה, הקימל, האריסה ומלח ופלפל וממשיכים לטגן כ-2 דקות.
  • 4. מוסיפים לסיר את העגבניות וקוביות תפוחי האדמה, ומחזירים פנימה גם את קוביות הבשר המושחמות.
  • 5. מבשלים כ-2 דקות על להבה גבוהה, עד שהנוזלים מתחילים לבעבע ולאחר מכן מוסיפים מים קרים עד כיסוי.
  • 6. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים או עד שהבשר התרכך לחלוטין (בוחשים כל חצי שעה). טועמים ומתקנים תיבול לפני ההגשה.
  • לנגוש הונגרי

  • מרק גולאש עם חזה אווז מעושן

  • פלאפל עם חציל קלוי

  • אוסובוקו וארטישוק ירושלמי

  • קציצות בקר בכרישה וגרגרי חומוס

  • וייסבראטן פיטריות וערמונים

  • קדירת בקר ים תיכונית

  • סלט "כל העגבניות"

  • תבשיל לשון בקר

  • פרוסות אנטריקוט ותפוחי אדמה צלויים

  • מרק קרופניק עם טעם משגע

  • סלט אנדיב עם ענבים

  • סלט יווני (חוריאטיקי)

  • ספגטי פרימוורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully