פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      לנגוש הונגרי

      חג החנוכה הוא הזדמנות מופלאה להוציא את המחבת והשמן ולהתחיל בטיגונים. קבלו מתכון מקפה קדוש לאוכל הרחוב האולטימטיבי בהונגריה- לנגוש, בצק מטוגן, עתיר פריכות, שמוכן צ'יק צ'אק

      11 מדרגים / 2.7 כוכבים

      לנגוש הונגרי, קפה קדוש (נמרוד סונדרס)
      לנגוש הונגרי, קפה קדוש (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-30 יחידות:
      • 1 ק"ג קמח
      • 1 כף סוכר
      • 40 גרם שמרים
      • 1 כפית מלח
      • 1.5 כוסות חלב
      • 1.5 כוסות מים פושרים
      • 2 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים ומגוררים
      • שמן לטיגון
      • לציפוי מלוח:
      • גביע שמנת חמוצה
      • 2 שיני שום
      • קורט מלח
      • קורט פלפל לבן
      • קשקבל מגורר (לפי הטעם)

      אופן ההכנה

      • 1. מכניסים למערבל את החלב, המים והשמרים, ומערבבים. מוסיפים קמח, תפוחי אדמה (קלופים ומגוררים), סוכר ומלח, ולשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
      • 2. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, עדיף לטמפרטורה של 170 מעלות.
      • 3. קורצים חתיכה בגודל של חצי אגרוף מהבצק.
      • 4. מותחים את הבצק בעזרת הידיים (זה בסדר גמור אם נוצרים חורים קטנים במתיחה).
      • 5. זורקים (בזהירות) את הבצק לשמן החם.
      • 6. מטגנים 2-3 דקות מכל צד עד קבלת צבע זהוב-שחום.
      • 7. מכינים את המילוי: מערבבים את כל המצרכים למעט הקשקבל. מורחים כף במרכז הלנגוש, ומפזרים מעל גבינת קשקבל מגוררת. ההמלצה של קפה קדוש: להגיש לצד מרק בצל חם וסמיך.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -