לנגוש הונגרי
חג החנוכה הוא הזדמנות מופלאה להוציא את המחבת והשמן ולהתחיל בטיגונים. קבלו מתכון מקפה קדוש לאוכל הרחוב האולטימטיבי בהונגריה- לנגוש, בצק מטוגן, עתיר פריכות, שמוכן צ'יק צ'אק
לנגוש הונגרי, קפה קדוש (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-30 יחידות:
- 1 ק"ג קמח
- 1 כף סוכר
- 40 גרם שמרים
- 1 כפית מלח
- 1.5 כוסות חלב
- 1.5 כוסות מים פושרים
- 2 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים ומגוררים
- שמן לטיגון
- לציפוי מלוח:
- גביע שמנת חמוצה
- 2 שיני שום
- קורט מלח
- קורט פלפל לבן
- קשקבל מגורר (לפי הטעם)
- 1. מכניסים למערבל את החלב, המים והשמרים, ומערבבים. מוסיפים קמח, תפוחי אדמה (קלופים ומגוררים), סוכר ומלח, ולשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
- 2. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, עדיף לטמפרטורה של 170 מעלות.
- 3. קורצים חתיכה בגודל של חצי אגרוף מהבצק.
- 4. מותחים את הבצק בעזרת הידיים (זה בסדר גמור אם נוצרים חורים קטנים במתיחה).
- 5. זורקים (בזהירות) את הבצק לשמן החם.
- 6. מטגנים 2-3 דקות מכל צד עד קבלת צבע זהוב-שחום.
- 7. מכינים את המילוי: מערבבים את כל המצרכים למעט הקשקבל. מורחים כף במרכז הלנגוש, ומפזרים מעל גבינת קשקבל מגוררת. ההמלצה של קפה קדוש: להגיש לצד מרק בצל חם וסמיך.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה