וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לנגוש הונגרי

חג החנוכה הוא הזדמנות מופלאה להוציא את המחבת והשמן ולהתחיל בטיגונים. קבלו מתכון מקפה קדוש לאוכל הרחוב האולטימטיבי בהונגריה- לנגוש, בצק מטוגן, עתיר פריכות, שמוכן צ'יק צ'אק

מתכון מאת: קרן קדוש, מערכת וואלה

לנגוש הונגרי, קפה קדוש. נמרוד סונדרס
לנגוש הונגרי, קפה קדוש

מצרכים למתכון

  • ל-30 יחידות:
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף סוכר
  • 40 גרם שמרים
  • 1 כפית מלח
  • 1.5 כוסות חלב
  • 1.5 כוסות מים פושרים
  • 2 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים ומגוררים
  • שמן לטיגון
  • לציפוי מלוח:
  • גביע שמנת חמוצה
  • 2 שיני שום
  • קורט מלח
  • קורט פלפל לבן
  • קשקבל מגורר (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים למערבל את החלב, המים והשמרים, ומערבבים. מוסיפים קמח, תפוחי אדמה (קלופים ומגוררים), סוכר ומלח, ולשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
  • 2. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, עדיף לטמפרטורה של 170 מעלות.
  • 3. קורצים חתיכה בגודל של חצי אגרוף מהבצק.
  • 4. מותחים את הבצק בעזרת הידיים (זה בסדר גמור אם נוצרים חורים קטנים במתיחה).
  • 5. זורקים (בזהירות) את הבצק לשמן החם.
  • 6. מטגנים 2-3 דקות מכל צד עד קבלת צבע זהוב-שחום.
  • 7. מכינים את המילוי: מערבבים את כל המצרכים למעט הקשקבל. מורחים כף במרכז הלנגוש, ומפזרים מעל גבינת קשקבל מגוררת. ההמלצה של קפה קדוש: להגיש לצד מרק בצל חם וסמיך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully