- 1. מכינים את הבצק: מערבלים קמח, סוכר ושמרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים חלב ושמן ומערבלים עד שנוצר בצק רך. מוסיפים מחית תפו"א ומלח וממשיכים ללוש במשך 10 דקות עד שהוא אלסטי מאוד.
-
- 2. מעבירים לקערה משומנת. מכסים במגבת, ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק תופח אבל לא מכפיל את נפחו.
-
- 3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, משטחים בידיים משומנות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים עוד חצי שעה.
-
- 4. מכינים את הטופינג: ממיסים חמאה עם שום על להבה נמוכה עד שעולה ריח. מתבלים במלח ופפריקה ומערבבים.
-
- 5. מחממים מחבת טפלון (נון סטיק) עם שמן, מניחים בזהירות בצק משוטח אחד בכל פעם ומטגנים כ-2 דקות מכל צד או עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ויוצקים חמאת שום מעל. מגישים מיד עם בירה.
-
- 6. לחילופין - מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הבצק המשוטח בחצי מכמות הטופינג ואופים 15-20 דקות, עד שהמאפים זהובים יפה. לפני ההגשה מוסיפים עוד חמאת שום.
-
- לגרסה טבעונית מחליפים את החלב במים ואת החמאה במרגרינה.