וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה לנגוש

מאפה הונגרי במרקם קריספי שמפיץ ריח מפתה ברחבי הבית

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

לנגוש מאפה הונגרי. נמרוד סונדרס
לנגוש מאפה הונגרי

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4 מאפים:
  • 13/4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כוס חלב פושר
  • 1 כף שמן
  • 1 תפו"א מבושל ומעוך
  • 1 כפית מלח
  • לטופינג:
  • 4 שיני שום כתושות
  • 50 גרם חמאה
  • פפריקה (לא חובה)
  • מלח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבלים קמח, סוכר ושמרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים חלב ושמן ומערבלים עד שנוצר בצק רך. מוסיפים מחית תפו"א ומלח וממשיכים ללוש במשך 10 דקות עד שהוא אלסטי מאוד.
  • 2. מעבירים לקערה משומנת. מכסים במגבת, ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק תופח אבל לא מכפיל את נפחו.
  • 3. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, משטחים בידיים משומנות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים עוד חצי שעה.
  • 4. מכינים את הטופינג: ממיסים חמאה עם שום על להבה נמוכה עד שעולה ריח. מתבלים במלח ופפריקה ומערבבים.
  • 5. מחממים מחבת טפלון (נון סטיק) עם שמן, מניחים בזהירות בצק משוטח אחד בכל פעם ומטגנים כ-2 דקות מכל צד או עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ויוצקים חמאת שום מעל. מגישים מיד עם בירה.
  • 6. לחילופין - מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הבצק המשוטח בחצי מכמות הטופינג ואופים 15-20 דקות, עד שהמאפים זהובים יפה. לפני ההגשה מוסיפים עוד חמאת שום.
  • לגרסה טבעונית – מחליפים את החלב במים ואת החמאה במרגרינה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully