- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 2. מניחים את הבצלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים מעל כף-שתיים של שמן, מערבבים לשימון כל הכמות. אופים כחצי שעה עד להשחמה, יש להיזהר מחריכה.
-
- 3. מחממים סיר עם יתרת השמן וסוגרים את קוביות הבשר. מוסיפים את הבצל והיין ומורידים משקעים של צלייה מתחתית הסיר בעזרת כף עץ. מוסיפים תבלינים ומרק או מים ומבשלים שעה ורבע-וחצי מכוסה, עד שהבשר מתרכך. יש מי שמקצרים תהליכים ומשתמשים בסיר לחץ, אבל אותי זה מלחיץ.
-
- 4. מוסיפים תפוחי אדמה, מלח ופלפל ומבשלים עוד חצי שעה ואפילו יותר עד שתפוחי האדמה רכים לשביעות רצונכם. אני אוהבת שהם שומרים על צורתם, אבל אצל סבתא שלי הם היו מתפרקים ועושים תחרות עם הבשר מי יותר רך.
-
- *** ב-10 דקות האחרונות של הבישול אפשר להוריד מכסה כדי לצמצם את הרוטב. לחילופין אם נדמה לכם שחסר נוזלים מוסיפים.