פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      גולאש בקר עם נוקדלי (בצקניות)

      לגולאש הזה יש סוד שהופך אותו למנה בלתי נשכחת: כשמכינים את הבצקניות עם כף, טובלים אותה במים רותחים בכל פעם, כדי שהבצק ייפרד ממנה, ובכך הופכים את הפעולה למהירה.

      6 מדרגים / 3.28 כוכבים

      גולאש הונגרי (דנה מאירזון)
      גולאש הונגרי (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • לבשר:
      • 800 גרם כתף בקר
      • 1 עגבניה גדולה
      • 2 בצלים בינוניים או 1 בצל גדול
      • גמבה קטנה
      • 1 שן שום קצוצה
      • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
      • 1 כפית פלפל שחור
      • מלח לפי הטעם
      • 3 כפות שמן
      • 1/2 כוס יין אדום
      • לנוקדלי:
      • 300 גרם קמח לבן
      • 3 ביצים
      • קמצוץ מלח
      • 1/4כוס מים

      אופן ההכנה

      • 1. מנקים את הבשר מהשומן וחותכים לקוביות בינוניות. חותכים את הירקות לקוביות.
      • 2. בסיר בינוני מחממים כ-3 כפות שמן. מטגנים בצל קצוץ דק עד להזהבה.
      • 3. מוסיפים את הבשר ולאחר כ-2 דקות הופכים אותו כדי שיהיה מטוגן משני צדדיו.
      • 4. מוסיפים את התבלינים והירקות (חתוכים לקוביות) עם 1/2 כוס מים, מביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מקטינים את האש ומבשלים שעתיים וחצי עם מכסה סגור.
      • 5. מכינים את הנוקדלי: מערבבים את המרכיבים עד שמתקבל בצק. לא צריך לעבד את הבצק עד למרקם צמיגי אלא להשאירו רך.
      • 6. בסיר מביאים לרתיחה מים עם מלח. במקביל מעבירים את הבצק לצלחת שטוחה. בעזרת כף, חותכים פיסות בצק קטנות לתוך המים ומבשלים למשך 3 דקות בערך (עד שהבצקניות צפות על המים).
      • 7. מגישים את הבשר לצד הנוקדלי. ניתן להוסיף 1/2 כוס יין אדום יבש לתבשיל הבשר 5 דקות לפני סיום הבישול.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -