וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גולאש בקר עם נוקדלי (בצקניות)

לגולאש הזה יש סוד שהופך אותו למנה בלתי נשכחת: כשמכינים את הבצקניות עם כף, טובלים אותה במים רותחים בכל פעם, כדי שהבצק ייפרד ממנה, ובכך הופכים את הפעולה למהירה.

מתכון מאת: מסעדת טוליפ, מערכת וואלה

גולאש הונגרי. דנה מאירזון
גולאש הונגרי

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לבשר:
  • 800 גרם כתף בקר
  • 1 עגבניה גדולה
  • 2 בצלים בינוניים או 1 בצל גדול
  • גמבה קטנה
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 כוס יין אדום
  • לנוקדלי:
  • 300 גרם קמח לבן
  • 3 ביצים
  • קמצוץ מלח
  • 1/4כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. מנקים את הבשר מהשומן וחותכים לקוביות בינוניות. חותכים את הירקות לקוביות.
  • 2. בסיר בינוני מחממים כ-3 כפות שמן. מטגנים בצל קצוץ דק עד להזהבה.
  • 3. מוסיפים את הבשר ולאחר כ-2 דקות הופכים אותו כדי שיהיה מטוגן משני צדדיו.
  • 4. מוסיפים את התבלינים והירקות (חתוכים לקוביות) עם 1/2 כוס מים, מביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מקטינים את האש ומבשלים שעתיים וחצי עם מכסה סגור.
  • 5. מכינים את הנוקדלי: מערבבים את המרכיבים עד שמתקבל בצק. לא צריך לעבד את הבצק עד למרקם צמיגי אלא להשאירו רך.
  • 6. בסיר מביאים לרתיחה מים עם מלח. במקביל מעבירים את הבצק לצלחת שטוחה. בעזרת כף, חותכים פיסות בצק קטנות לתוך המים ומבשלים למשך 3 דקות בערך (עד שהבצקניות צפות על המים).
  • 7. מגישים את הבשר לצד הנוקדלי. ניתן להוסיף 1/2 כוס יין אדום יבש לתבשיל הבשר 5 דקות לפני סיום הבישול.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully