לזניה בולונז

מסעדת "פסטה מיה" שבתל אביב היא אחת המוצלחות בכל הנוגע לאוכל איטלקי, ועתה היא מסייעת לכם להכין כמו שצריך את אחת המנות החשובות שיש לארץ המגף להציע: לזניית בולונז עשירה.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
לזניה בולונז. אילן מור,
לזניה בולונז(צילום: אילן מור)

מצרכים

  • לעלי לזניה:
  • 400 גרם קמח לבן
  • 100 גרם קמח דורום
  • 4 ביצים שלמות
  • 1 חלמון
  • כפית מלח דק
  • לרגו בולונז:
  • 200 מ"ל שמן זית
  • 2 בצלים לבנים קצוצים (400 גרם)
  • 3 מקלות סלרי קצוץ (200 גרם)
  • 2 גזרים קצוצים (200 גרם)
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 400 גרם שימורי עגבניות מרוסקות מאיכות טובה
  • 4 עלי דפנה
  • 200 מ"ל יין אדום יבש
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  • רוטב הבשמל:
  • 100 גרם חמאה מלוחה
  • 1 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 כפית מלח
  • 100 גרם קמח
  • 1 ליטר חלב פושר

אופן ההכנה

  • 1. מכינים עלי לזניה: מערבבים את המרכיבים עד קבלת בצק אחיד. מרדדים (מומלץ במכונת פסטה) עד לעובי של כ 2 מ"מ.
  • 2. מכינים רגו בולונז: מחממים שמן ומוסיפים את הירקות. מבשלים עד שהצבע מתחלף והירקות נעשים רכים (כ-20 דקות).
  • 3. מוסיפים את הבשר ומבשלים עד לשינוי צבע הבשר. מוסיפים את היין והתיבול ומבשלים עד לצמצום היין. מוסיפים את העגבניות, מערבבים היטב ומבשלים כשעה וחצי.
  • 4. כשהרוטב אחיד בצבע ובטקסטורה, טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול. לרוטב צריך להיות ברק עשיר.
  • 5. לבשמל: ממיסים בסיר חמאה עד קבלת קצף, מוסיפים אגוז מוסקט ומבשלים עוד דקה. מוסיפים קמח, מערבבים היטב עד שהחמאה נספגת ומתקבל "בצק" (רביכה).
  • 6. מוסיפים בהדרגה חלב תוך ערבוב חזק במטרפה על מנת למנוע גושים. מבשלים עד תחילת הסמכה (סמיכות כמו של יוגורט). מוסיפים מלח ומניחים "לנוח" כ-10 דקות. אם הרוטב הסמיך יתר על המידה ניתן להוסיף עוד מעט חלב.
  • 7. הכנת המנה: בתבנית פיירקס גדולה יוצרים שכבות: עלי לזניה, שכבה אחידה של רוטב רגו בולונז, מעט פרמזן מגורר, שכבה לא עמוסה מידי של רוטב בשמל וכך שוב עד ליצירת שלוש שכבות.
  • 8. בשכבה האחרונה מכסים עם הבשמל לחלוטין את התבנית כמו מכסה. יש למלא את תבנית הפיירקס כמעט לחלוטין. מבשלים בתנור בחום בינוני כ-40-30 דקות עד ששכבת הבשמל העליונה מבעבעת וזהובה.
  • 9. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully