לזניה מפנקת מאד עם באשמל וקרם פטריות
ייש לכם חשק לפנק והלתפנק ובא לכם על לזניה עם רוטב עגבניות מתובל, באשמל מושקע וקרם פטריות? עם המתכון הזה כולם יהיו בטוחים שאתם מאסטר שף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 400גרםעלי לזניה (טריים או קנויים)
לרוטב העגבניות
- 400גרםעגבניות שרי תמר בשלות
- ⅓כוסשמן זית
- 2שיני שום פרוסות
- 1כוסעגבניות מרוסקות
- קורטסוכר
- מלח
- חופןעלי בזיליקום טריים
לבשאמל
- 3כפותחמאה
- 3כפותקמח
- 2כוסותחלב
- 100גרםגבינת קשקבל מגוררת
- קורטמוסקט טרי מגורר
- 1כףעלי טימין טרי
לקרם פטריות
- 1סלסלתפטריות פורטובלו חתוכות
- 100גרםפטריות פורצ'יני מיובשות
- 1בצל גדול קצוץ
- 2כפותשמן זית
- 1כףחמאה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 200גרםגבינת עיזים סנט מור, פרומעז או גדעז
- 50מ״לשמנת מתוקה
לסיום
- חופןעגבניות שרי חצויות
- חופןבייבי מוצרלה (כדורים)
- פרמז'ן מגוררת
- עלים טרייםטימין או בזיליקום
- מחשבון המרות
אופן ההכנה של לזניה מפנקת
איך מכינים לזניה מפנקת מאד?
- 1מכינים רוטב עגבניות: מחממים מעט את שמן הזית, מוסיפים את העגבניות(שרי ומרוסקות) ומועכים קלות בעזרת כף עץ. כשמתחילם לצאת נוזלים, טוחנים את העגבניות בעזרת בלנד ידני. מתבלים במלח, פלפל, סוכר, שום ובזיליקום מביאים לרתיחה, מבשלים עוד עשרים דקות על אש קטנה.
להביא לרתיחה ולבשל עוד 20 דקות על אש קטנה. רוטב עגבניות של דנה מלמד/דנה מלמד - 2מכינים רוטב בשאמל: ממיסים את החמאה, מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח. בוחשים היטב ומחזירים ללהבה נמוכה. מוסיפים את החלב ולא מפסיקים לבחוש עד קבלת רוטב חלק. מוסיפים את הקשקבל ומתבלים. מערבבים עד שהקשקבל נמסה ומסירים מהאש.
- 3מכינים קרם פטריות: משרים את הפורצ'יני המיובשות במים רותחים למשך 10 דקות. בינתיים, מטגנים את הבצל בשמן והחמאה. מוסיפים לבצל המטוגן את הפורטובלו וממשיכים לטגן.מסננים את הפורצ'יני ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח, פלפל וטימין, מערבבים ומטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים לכל התערובת את גבינת העיזים, מועכים אותה בעזרת מזלג ובוחשים היטב.מוסיפים גם שמנת מתוקה. אם יש מעבד מזון, מומלץ לטחון את הכל במעבד.
רגע לפני שגבינת העיזים מצטרפת מכינים קרם פטריות/דנה מלמד - 4מחממים תנור ל180 מעלות. מרכיבים את הלזניה: משמנים את התבנית בשמן זית ויוצקים מעט רוטב עגבניות. עורכים שכבה אחידה של עלי לזניה ומעל יוצקים שכבת בשאמל. מוסיפים עוד שכבת עלי לזניה ומעליה שכבה של רוטב עגבניות. עוד שכבת עלי לזניה, ואז שכבה של קרם פטריות. כך ממשיכים עד שנגמרים החומרים. אין חשיבות לסדר המרכיבים, רק חשוב להקפיד שכל שכבת עלי לזניה תהיה מצופה ברוטב. מומלץ להוסיף בין שכבה לשכבה פרמז'ן מגוררת
- 5את השכבה האחרונה מעטרים בחצאי עגבניות שרי, כדורי מוצרלה, פרמז'ן ועלי טימין או בזיליקום טרי.
- 6אופים כ-40 דקות, עד שהלזניה זהובה וסקסית.
בתיאבון/דנה מלמד