צ'לנטני אפוי עם גבינה ועגבניות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3-4 מנות
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 ביצים
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת (למשל גאודה
- 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- מלח ופלפל
- 1/2 חבילת פסטה קצרה מבושלת (למשל צ'לנטני תלתלים)
- 2-3 עגבניות פרוסות
- גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
- 1. בקערה טורפים שמנת מתוקה, ביצים, גבינה צהובה מגוררת, פרמזן מגוררת ומעט מלח ופלפל.
- 2. מוסיפים לקערה פסטה קצרה מבושלת ומערבבים היטב.
- 3. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בחום של 180 מעלות 20 דקות, עד שהפסטה מתחילה להזהיב.
- 4. מוציאים מהתנור ומסדרים מעל המאפה פרוסות עגבניה. מפזרים עוד גבינה צהובה מגוררת מעל ומכניסים לתנור לעוד 10 דקות, עד שהגבינה נמסה ומתחילה להזהיב. מוציאים, נותנים למאפה להתקרר מעט ומגישים מיד.