צ'לנטני אפוי עם גבינה ועגבניות
צ'לנטני אפוי עם גבינה ועגבניות (צילום: ShutterStock)
מחשבון המרות
- 3-4 מנות
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 ביצים
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת (למשל גאודה
- 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- מלח ופלפל
- 1/2 חבילת פסטה קצרה מבושלת (למשל צ'לנטני תלתלים)
- 2-3 עגבניות פרוסות
- גבינה צהובה מגוררת
- 1. בקערה טורפים שמנת מתוקה, ביצים, גבינה צהובה מגוררת, פרמזן מגוררת ומעט מלח ופלפל.
- 2. מוסיפים לקערה פסטה קצרה מבושלת ומערבבים היטב.
- 3. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בחום של 180 מעלות 20 דקות, עד שהפסטה מתחילה להזהיב.
- 4. מוציאים מהתנור ומסדרים מעל המאפה פרוסות עגבניה. מפזרים עוד גבינה צהובה מגוררת מעל ומכניסים לתנור לעוד 10 דקות, עד שהגבינה נמסה ומתחילה להזהיב. מוציאים, נותנים למאפה להתקרר מעט ומגישים מיד.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה