פילדוניה - פשטידה בולגרית
מאפה אטריות מסורתי עם גבינת קשקבל ובולגרית, אבל הפעם קצת אחרת
מתכוני גבינת צהובה של הסרווסריה (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- 4-6 סועדים
- אריזה של פוטוצ'יני
- 250 גרם חמאה
- 300 גרם גבינה בולגרית קשה 5%
- 1 ליטר חלב
- 5 ביצים
- 100 גרם קשקבל כבשים
- 1. מבשלים את הפטוצ'יני במים רותחים עם קצת מלח וכף שמן סויה במשך מחצית מזמן הבישול הרשום על גבי האריזה (שכן האטריות יעברו גם אפייה). מסננים את הפסטה מהמים, ומחזירים לסיר ("בלי לשטוף את הפסטה במים קרים", מדגיש קלוגר).
- 2. חותכים את החמאה לקוביות, ומעבירים לסיר עם הפסטה. מגרדים או מפוררים פנימה גם את הגבינה הבולגרית. מערבבים את כל המסה בעדינות מבלי לפגוע בפסטה. מניחים בצד לחצי שעה, כך שהפסטה תספוג את החמאה.
- 3. במקביל, מערבבים את הביצים עם החלב (אפשר להוסיף מעט מלח, במידה והבולגרית לא מספיק מלוחה לכם).
- 4. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפיה עם מעט שמן סויה (או תבנית קאפקייקס, אם מעוניינים במאפים אישיים). מעבירים לתבנית את המסה של הפסטה ומעליה את המסה של החלב והביצים. משטחים.
- 5. אופים במשך 40 דקות. לאחר מכן, מגרדים מעל את גבינת הקשקבל, ומחזירים לתנור במצב גריל ל-5 דקות נוספות (להזהבה).
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה