מתכונים חמים

בניצה

מאפה בולגרי על בסיס עלי פילו שצורכים בבולגריה בוקר, צהריים וערב. יש עשרות סוגי בניצה בבולגריה והסוג הנפוץ והבסיסי ביותר הוא במילוי גבינה וביצה.

מתכון מאת: מסעדת ויטושה, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

בניצה בויטושה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 סועדים:
  • 1/2 ק"ג תרד טרי קצוץ (עדיף להשתמש בתרד טרי)
  • 1 כף שמן חמניות
  • 3 ביצים
  • 300 גרם גבינה בולגרית
  • 1/2 כוס יוגורט בקר
  • 1/2 חבילת פילו (מחלקים אותה כך שבמקום מלבן ייווצרו שני ריבועים)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. שוטפים היטב את התרד, סוחטים ומייבשים מנוזלים.
  • 3. במחבת עם שמן חמניות, מטגנים את התרד כ-10 דקות על אש קטנה. מצננים.
  • 4. לאחר שהתרד מתקרר מוסיפים 2 ביצים, גבינה בולגרית ויוגורט ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • 5. על תבנית מרופדת נייר אפייה מניחים 2 עלי פילו. מברישים את הפילו בשמן, מניחים 2 כפות מהמלית ומורחים היטב בעזרת מזלג על פני שטח הפנים. מניחים 2 עלים נוספים ומבצעים את אותה הפעולה עד שנגמרים כל עלי הפילו. מסיימים את כל המלית בשכבה אחת לפני האחרונה.
  • 6. בשכבה האחרונה למעלה, לאחר ההברשה, מברישים בביצה הנותרת. חותכים ל-6 פרוסות ואופים במשך חצי שעה. מגישים חם.
  • סודות מהמטבח
  • *חשוב מאוד להשקיע זמן בייבוש התרד. במידה ויש בו אפילו מעט מים, המאפה עשוי להפוך למימי.
  • *אין צורך לשים מלח כי הגבינה מלוחה ממילא, כדאי להוסיף רק אם בחרתם בגבינה עם אחוז מליחות נמוך מאוד.
  • *בבולגריה עד היום יש רק סוג אחד של יוגורט בקר, שמשמש באופן מסורתי להכנת המנה. בארץ כל סוג של יוגורט בקר יעבוד.
  • *בניגוד לאופן שבו מכינים את המנה בויטושה ישנן גרסאות בולגריות אחרות כמו למשל קימוט דפי הפילו: מניחים שני דפי פילו בתבנית, משמנים אותם ועליהם מורחים מחצית מהתערובת. מקמטים את כל דפי הפילו חוץ מ-2, בדומה לצורה בה מקמטים דפי נייר. מניחים על התבנית. מעל מוזגים את החצי השני של התערובת וסוגרים לבסוף בעוד שני עלים משומנים וטרופים בביצה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully