בניצה
מאפה בולגרי על בסיס עלי פילו שצורכים בבולגריה בוקר, צהריים וערב. יש עשרות סוגי בניצה בבולגריה והסוג הנפוץ והבסיסי ביותר הוא במילוי גבינה וביצה.
בניצה בויטושה (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-6 סועדים:
- 1/2 ק"ג תרד טרי קצוץ (עדיף להשתמש בתרד טרי)
- 1 כף שמן חמניות
- 3 ביצים
- 300 גרם גבינה בולגרית
- 1/2 כוס יוגורט בקר
- 1/2 חבילת פילו (מחלקים אותה כך שבמקום מלבן ייווצרו שני ריבועים)
- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
- 2. שוטפים היטב את התרד, סוחטים ומייבשים מנוזלים.
- 3. במחבת עם שמן חמניות, מטגנים את התרד כ-10 דקות על אש קטנה. מצננים.
- 4. לאחר שהתרד מתקרר מוסיפים 2 ביצים, גבינה בולגרית ויוגורט ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
- 5. על תבנית מרופדת נייר אפייה מניחים 2 עלי פילו. מברישים את הפילו בשמן, מניחים 2 כפות מהמלית ומורחים היטב בעזרת מזלג על פני שטח הפנים. מניחים 2 עלים נוספים ומבצעים את אותה הפעולה עד שנגמרים כל עלי הפילו. מסיימים את כל המלית בשכבה אחת לפני האחרונה.
- 6. בשכבה האחרונה למעלה, לאחר ההברשה, מברישים בביצה הנותרת. חותכים ל-6 פרוסות ואופים במשך חצי שעה. מגישים חם.
- סודות מהמטבח
- *חשוב מאוד להשקיע זמן בייבוש התרד. במידה ויש בו אפילו מעט מים, המאפה עשוי להפוך למימי.
- *אין צורך לשים מלח כי הגבינה מלוחה ממילא, כדאי להוסיף רק אם בחרתם בגבינה עם אחוז מליחות נמוך מאוד.
- *בבולגריה עד היום יש רק סוג אחד של יוגורט בקר, שמשמש באופן מסורתי להכנת המנה. בארץ כל סוג של יוגורט בקר יעבוד.
- *בניגוד לאופן שבו מכינים את המנה בויטושה ישנן גרסאות בולגריות אחרות כמו למשל קימוט דפי הפילו: מניחים שני דפי פילו בתבנית, משמנים אותם ועליהם מורחים מחצית מהתערובת. מקמטים את כל דפי הפילו חוץ מ-2, בדומה לצורה בה מקמטים דפי נייר. מניחים על התבנית. מעל מוזגים את החצי השני של התערובת וסוגרים לבסוף בעוד שני עלים משומנים וטרופים בביצה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה