פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בניצה

      מאפה בולגרי על בסיס עלי פילו שצורכים בבולגריה בוקר, צהריים וערב. יש עשרות סוגי בניצה בבולגריה והסוג הנפוץ והבסיסי ביותר הוא במילוי גבינה וביצה.

      6 מדרגים / 3.48 כוכבים

      בניצה בויטושה (נמרוד סונדרס)
      בניצה בויטושה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-6 סועדים:
      • 1/2 ק"ג תרד טרי קצוץ (עדיף להשתמש בתרד טרי)
      • 1 כף שמן חמניות
      • 3 ביצים
      • 300 גרם גבינה בולגרית
      • 1/2 כוס יוגורט בקר
      • 1/2 חבילת פילו (מחלקים אותה כך שבמקום מלבן ייווצרו שני ריבועים)

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
      • 2. שוטפים היטב את התרד, סוחטים ומייבשים מנוזלים.
      • 3. במחבת עם שמן חמניות, מטגנים את התרד כ-10 דקות על אש קטנה. מצננים.
      • 4. לאחר שהתרד מתקרר מוסיפים 2 ביצים, גבינה בולגרית ויוגורט ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
      • 5. על תבנית מרופדת נייר אפייה מניחים 2 עלי פילו. מברישים את הפילו בשמן, מניחים 2 כפות מהמלית ומורחים היטב בעזרת מזלג על פני שטח הפנים. מניחים 2 עלים נוספים ומבצעים את אותה הפעולה עד שנגמרים כל עלי הפילו. מסיימים את כל המלית בשכבה אחת לפני האחרונה.
      • 6. בשכבה האחרונה למעלה, לאחר ההברשה, מברישים בביצה הנותרת. חותכים ל-6 פרוסות ואופים במשך חצי שעה. מגישים חם.
      • סודות מהמטבח
      • *חשוב מאוד להשקיע זמן בייבוש התרד. במידה ויש בו אפילו מעט מים, המאפה עשוי להפוך למימי.
      • *אין צורך לשים מלח כי הגבינה מלוחה ממילא, כדאי להוסיף רק אם בחרתם בגבינה עם אחוז מליחות נמוך מאוד.
      • *בבולגריה עד היום יש רק סוג אחד של יוגורט בקר, שמשמש באופן מסורתי להכנת המנה. בארץ כל סוג של יוגורט בקר יעבוד.
      • *בניגוד לאופן שבו מכינים את המנה בויטושה ישנן גרסאות בולגריות אחרות כמו למשל קימוט דפי הפילו: מניחים שני דפי פילו בתבנית, משמנים אותם ועליהם מורחים מחצית מהתערובת. מקמטים את כל דפי הפילו חוץ מ-2, בדומה לצורה בה מקמטים דפי נייר. מניחים על התבנית. מעל מוזגים את החצי השני של התערובת וסוגרים לבסוף בעוד שני עלים משומנים וטרופים בביצה.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -