פשטידת תרד עם גבינה
לארוחת בוקר מפנקת, לבראנץ' או סתם כשמתחשק פשטידה כבדה ועשירה בטעמים. הגבינות משתדכות בצורה מושלמת לתרד, וכף של גרגירי כוסברה יכולה לחולל פלאים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חב' גבינה לבנה כנען
- 1 חב' גבינה ברינזה
- 800 גר' תרד קפוא
- 3 בצל יבש
- 4 ביצים מס' 2
- 1 כוס קמח מצה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף גרגרי כוסברה (טחון)
- 1 גביע שמנת צמחית
- 1 חב' אבקת אפייה
- 1 כף פירורי לחם
אופן ההכנה
- 1.לפורר את הגבינות ולערבב יחד עם יתר המצרכים בקערה גדולה, פרט לקמח מצה, התרד ופירורי הלחם.
- 2.את התרד לטגן (ללא שמן) קלות במחבת טפלון עד שיתאדו המים.
- 3. להעביר את התרד לקערה עם יתר המצרכים ולערבב היטב.
- 4. בתבנית עגולה מס' 26 או מס' 28 בהתאם לכמות, למרוח מעט מרגרינה ומעל לפזר פירורי לחם ולנער את התבנית.
- 5. את עיסת הגבינה ליצוק לתבנית ולאפות בחום בינוני במשך 3/4 השעה עד שעה.
- 6. ניתן להוסיף 5 קוביות קטנות של מרגינה מפוזרות מעל העיסה לפני שמכניסים את התבנית לתנור.