- 1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים פרט למים. מעבדים על מהירות נמוכה עד שהחמאה בגודל של עדשים, אך לא נטמעה לחלוטין.
-
- 2. מוסיפים את המים לאט לאט, כשהבצק מתחיל להתגבש מפסיקים את המיקסר ומעבירים למשטח עבודה. משטחים את הבצק ועוטפים היטב בניילון נצמד, שומרים במקרר כ-30 דקות.
-
- 3. בינתיים, במחבת עם מעט שמן או חמאה, מאדים את התרד. לכשהתרד הפריש את כל הנוזלים, מוסיפים את המלח והפלפל (אפשר להוסיף עוד לפי הטעם).
-
- 4. מעבירים לכלי נפרד, מוסיפים את הגבינות ומערבבים היטב. מניחים בצד להתקרר.
-
- 5. לאחר שהבצק התקרר, מרדדים אותו בין שני ניירות אפייה, לעובי של כ-1/2 ס"מ.
-
- 6. בעזרת כוס או חותכן עוגיות, קורצים עיגולים. אם יש לנו 6 תבניות, נקרוץ 12 עיגולים מעט גדולים יותר מגודל התבניות. 6 נניח בתחתית התבניות, ו-6 נשמור בקירור. אם צריך, מרדדים שוב את שאריות הבצק והפעם, חותכים בעזרת סכין רצועות, שישמשו לרפד את צידי התבנית.
-
- 7. בתוך כל כיסון בצק, מניחים כף, או יותר, תלוי כמה מקום יש, של מלית התרד. מוציאים את עיגולי הבצק שהכנו מראש מהמקרר, ובעזרת סכין, יוצרים במרכז העיגול X או קורצים עיגול קטן או כל צורה שאוהבים. בעזרת מברשת קטנה, מורחים מעט ביצה טרופה על צידי הבצק שבדפנות הפאי, ומדביקים מעליו אחד מעיגולי הבצק שהכנו. צובטים את הצדדים כדי לוודא שה"מכסה" שיצרנו דבוק היטב. חוזרים על הפעולה עם כל הפאיים.
-
- 8. מורחים ביצה על מכסה הבצק שיצרנו. ניתן לשמור בקירור או בהקפאה, או לאפות מיד בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-15-20 דקות, עד שהפאי מקבלים גוון חום זהבהב.