- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 2 במחבת בקוטר 24 (חשוב להשתמש במחבת נון סטיק עם ידית מתכת) שמים את החמאה והכרוב. מתבלים המלח ומאדים בחום בינוני 10-15 דקות אגב ערבוב, עד שנפח הכרוב מצטמצם בחצי ואין כמעט נוזלים. מוציאים לקערה.
-
- 3. באותה מחבת שמים מחצית משמן הזית ומטגנים את הבצל מעל להבה בינונית גבוהה 8 דקות או עד ההזהבה קלה. מעבירים לקערת הכרוב.
-
- 4. נותנים לבצל ולכרוב להתקרר מעט (בערך 10 דקות) ואז מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם, הגבינה המגוררת, השמנת החמוצה והפלפל שחור. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
-
- 5. יוצקים את יתרת השמן למחבת ומחממים אותה מעל להבה בינונית.
-
- 6. יוצקים את התערובת למחבת ומבשלים (ללא ערבוב) כחמש דקות, עד ששולי התערובת מתייצבים.
-
- 7. מעבירים לתנור ואופים 20-30 דקות, עד שהמאפה התייצב לחלוטין.
-
- 8. מוציאים, נותנים למאפה להתקרר מעט, ואז הופכים על גבי צלחת ומגישים עם מעט שמנת חמוצה ופלפל חריף או עשבי תיבול שאוהבים.