מתכונים חמים

כרובים צלויים

כרוב טרי בסלט הוא טעים, אבל כרוב צלוי בתנור זו כבר אופרה אחרת. הצלייה בתנור, כמו במקרה של הכרובית, מוציאה ממנו טעמים נפלאים גם עבור מי שלא מחובביו הגדולים.

מתכון מאת: רות אוליבר בשיתוף שמן עץ הזית, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

כרוב צלוי של רות אוליבר (צילום: דרור עינב)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 כרוב סגול בינוני
  • 1 כרוב לבן בינוני
  • 1/3 כוס שמן זית
  • לסלסה:
  • 3 כפות של פסטו מוכן
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 פלפל אדום קצוץ דק
  • 1/2 פלפל צהוב קצוץ דק
  • 50 גרם אגוזי מלך קלויים קצוצים גס
  • מלח
  • פלפל
  • להגשה (אופציונאלי):
  • 4 ביצים קשות
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה גס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את הכרובים לחצי וכל חצי חותכים למחצית עד שמתקבלים 8 טריזים.
  • 2. מורחים שמן משני צדי כל טריז, מניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה ואופים כ-20 דקות או עד שהכרובים מתרככים ומקבלים צבע זהוב.
  • 3. הסלסה: מערבבים את הפסטו עם מיץ הלימון, השמן, הפלפלים והאגוזים.
  • 4. מניחים את הכרובים הצלויים על צלחת הגשה ומפזרים מעליהם את סלסה.
  • 5. אם רוצים מוסיפים את הביצים הקשות חתוכות לרבעים ומניחים בין הכרובים. מפזרים מעל פטרוזיליה, מעט מלח גס, וטיפה שמן זית ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully