וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כרובים צלויים

כרוב טרי בסלט הוא טעים, אבל כרוב צלוי בתנור זו כבר אופרה אחרת. הצלייה בתנור, כמו במקרה של הכרובית, מוציאה ממנו טעמים נפלאים גם עבור מי שלא מחובביו הגדולים.

מתכון מאת: רות אוליבר בשיתוף שמן עץ הזית, מערכת וואלה

כרוב צלוי של רות אוליבר. דרור עינב
כרוב צלוי של רות אוליבר

מצרכים למתכון

  • 1 כרוב סגול בינוני
  • 1 כרוב לבן בינוני
  • 1/3 כוס שמן זית
  • לסלסה:
  • 3 כפות של פסטו מוכן
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 פלפל אדום קצוץ דק
  • 1/2 פלפל צהוב קצוץ דק
  • 50 גרם אגוזי מלך קלויים קצוצים גס
  • מלח
  • פלפל
  • להגשה (אופציונאלי):
  • 4 ביצים קשות
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה גס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות. חותכים את הכרובים לחצי וכל חצי חותכים למחצית עד שמתקבלים 8 טריזים.
  • 2. מורחים שמן משני צדי כל טריז, מניחים על תבנית מרופדת נייר אפיה ואופים כ-20 דקות או עד שהכרובים מתרככים ומקבלים צבע זהוב.
  • 3. הסלסה: מערבבים את הפסטו עם מיץ הלימון, השמן, הפלפלים והאגוזים.
  • 4. מניחים את הכרובים הצלויים על צלחת הגשה ומפזרים מעליהם את סלסה.
  • 5. אם רוצים מוסיפים את הביצים הקשות חתוכות לרבעים ומניחים בין הכרובים. מפזרים מעל פטרוזיליה, מעט מלח גס, וטיפה שמן זית ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully