וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פטאייר במילוי חמצמץ של תרד

מתכון לפטאייר- מאפה שמרים מבצק דקיק ומושלם במילוי תרד חמצמץ שלא תוכלו לעמוד בפניו

מתכון מאת: אליאס איוב, מערכת וואלה

פטאייר- כיסוני בצק ממולאים תרד מהמטבח הערבי. דרור עינב
פטאייר- כיסוני בצק ממולאים תרד מהמטבח הערבי

מצרכים למתכון

  • ל-10-15 מאפים
  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1 חלמון ביצה
  • 1/4 כוס שמן צמחי
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1-1/2 1 כוסות מים פושרים
  • למילוי:
  • 1 ק"ג תרד טרי (או עלי מנגולד טריים)
  • 1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
  • 50 גרם צנוברים
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כף סומק
  • מלח ופלפל
  • פלפל חריף אדום קצוץ (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • 1.מערבבים את השמרים עם הסוכר בחצי כוס מים פושרים ומשאירים ל-10 דקות עד שמתחילה תסיסה בכוס.
  • 2. מערבבים את הקמח עם השמן והמלח בקערה גדולה, מוסיפים את תערובת השמרים והסוכר ומוסיפים את המים בהדרגה ולפי הצורך עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
  • 3.מניחים את גוש הבצק בקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים עד להכפלת נפחו- בערך שעה.
  • 4.בינתיים מכינים מעלי התרד מעין סלט: שוטפים היטב את העלים וחותכים דק, מוסיפים את הבצל, הפלפל החריף, הצנוברים, מיץ הלימון, הסומק ושאר התבלינים ומערבבים.
  • 5.מנחיתים את כדור הבצק על משטח עבודה מקומח על מנת להוציא מעט אוויר ומרדדים ליריעה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים בעזרת כוס או קורצן עיגולים, ממלאים במרכז כל עיגול מסלט התרד וסוגרים את הקצוות למשולשים (כמו אזני המן).
  • 6.אופים את כיסוני הפטאייר כ-10 דקות או עד שמזהיבים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully