- 1.מערבבים את השמרים עם הסוכר בחצי כוס מים פושרים ומשאירים ל-10 דקות עד שמתחילה תסיסה בכוס.
-
- 2. מערבבים את הקמח עם השמן והמלח בקערה גדולה, מוסיפים את תערובת השמרים והסוכר ומוסיפים את המים בהדרגה ולפי הצורך עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
-
- 3.מניחים את גוש הבצק בקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים עד להכפלת נפחו- בערך שעה.
-
- 4.בינתיים מכינים מעלי התרד מעין סלט: שוטפים היטב את העלים וחותכים דק, מוסיפים את הבצל, הפלפל החריף, הצנוברים, מיץ הלימון, הסומק ושאר התבלינים ומערבבים.
-
- 5.מנחיתים את כדור הבצק על משטח עבודה מקומח על מנת להוציא מעט אוויר ומרדדים ליריעה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים בעזרת כוס או קורצן עיגולים, ממלאים במרכז כל עיגול מסלט התרד וסוגרים את הקצוות למשולשים (כמו אזני המן).
-
- 6.אופים את כיסוני הפטאייר כ-10 דקות או עד שמזהיבים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.