אוזני המן עם תרד וגבינות

חג פורים מביא איתו לא מעט תחפושות, ולא רק הילדים יכולים להתחפש - גם אוזני ההמן. רם ענתבי, השף של "קפה ג'ו" מגיש מנה מושלמת לחובבי המלוחים.

מתכון מאת: רם ענתבי, מערכת וואלה!
אוזני המן מלוחות  בקפה ג'ו. צילום: רן בירן,
אוזני המן מלוחות בקפה ג'ו(צילום: צילום: רן בירן)

מצרכים

  • ל-30 אוזני המן:
  • 300 גרם קמח
  • 150 גרם חמאה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • מעט מים קרים
  • שומשום
  • קצח
  • למלית:
  • חבילת עלי תרד קצוצים מאודים בשמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק מטוגן
  • שן שום כתושה
  • 100 גרם גבינת פטה
  • 100 גרם גבינת קשקבל
  • 1 ביצה
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1.מניחים בקערת מעבד המזון קמח, חמאה ומלח. מעבדים את המרכיבים כ-1/2 דקה. את הביצה ומעבדים עוד מספר שניות.
  • 2. מוסיפים כף או שתיים של מים קרים אם הבצק עדיין פירורי.
  • 3. משטחים את הבצק מעט, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לשעה.
  • 4. מחממים תנור לחום של 175 מעלות. מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים. מערבבים יחד את חומרי המלית.
  • 5. מעבירים את העיגולים לתבנית אפייה עם נייר אפייה מעט משומן. מניחים מעט מתערובת המילוי וסוגרים למשולש. מברישים בביצה טרופה ואם רוצים גם שומשום וקצח. אופים עד להזהבה – כ-20 דק'.
  • 6. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully