אוזני המן מבצק פילו
זה הבצק העדין מכולם, והתוצאה הסופית מזכירה סוג של ממתק אוריינטלי. רק חשוב לעבוד עם בצק הפילו לפי ההוראות בכדי שלא יתייבש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5 עלי פילו מחולקים ל-20 פיסות
- 50 גרם חמאה ממוסת
- 3/4 כוס פיסטוק קלוף
- 3/4 כוס אבקת סוכר
- 50 גרם חמאה
- 1 כף קמח
אופן ההכנה
- 1. מערבלים במעבד מזון את הפיסטוקים עם אבקת הסוכר והקמח.
- 2. מוסיפים את החמאה, תוך כדי ערבוב קצר במעבד המזון, עד שמתקבלת תערובת משחתית.
- 3. מניחים את עלי הפילו על גבי משטח עבודה. מברישים במעט חמאה מומסת כדי שלא יתייבשו.
- 4. מניחים כפית מהמילוי, מעצבים לצורת אוזן, ומברישים בחמאה מומסת.
- 5. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 180 מעלות, כ-10-12 דקות, עד שהן מזהיבות קלות.