וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזני המן כתומות במילוי קשקבל ונענע

אוזן המן פריכה במילוי מלוח של מאפיית נאמן

מתכון מאת: אודי לוי, מערכת וואלה

אוזני המן מלוחות של מאפיית נאמן. נמרוד סונדרס
אוזני המן מלוחות של מאפיית נאמן

מצרכים למתכון

  • 30-35 יחידות:
  • לבצק:
  • 1 ביצה מידה XL
  • 1 כפית מלח
  • 300 גרם חמאה
  • 1 בטטה בינונית מבושלת ומעוכה לרסק
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • למילוי:
  • 250 גרם גבינת קשקבל מגוררת
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח
  • 1 כף שמן זית
  • חופן עלי נענע קצוצי
  • קורט מלח
  • פלפל שחור גרוס , אגוז מוסקט
  • לציפוי:
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כוסות תערובת זרעים (שומשום, אניס, פרג, קוואקר)

אופן ההכנה

  • 1. לבצק: שמים בקערת המיקסר את הביצים, מלח, חמאה ומחית בטטה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 2. מוסיפים את הקמח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים.
  • 3. למילוי: מערבבים את כל חומרי המילוי יחד בקערה.
  • 4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר כ-7 ס"מ.
  • 5. מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים מתערובת הזרעים על עיגול הבצק.
  • 6. מניחים את העיגולים על משטח העבודה כאשר צדם המצופה מונח כלפיי מטה, מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמילוי.
  • 7. מקפלים את הבצק לקבלת צורה משולשת של אוזני המן ומהדקים בעדינות.
  • 8. אופים כ-18-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully