נושאים חמים

שושני שמרים ושוקולד

חן שוקרון מדגימה לארז קומרובסקי איך מכינים שבלולי שמרים שוקולד בקלי קלות עם קמח קסם

מצרכים

  • לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
  • לבצק:
  • 3.5 כוסות (500 גרם) קמח קסם (קמח המכיל שמרים)
  • 1 כפית (6 גרם) מלח
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב פושר
  • למלית:
  • 120 גרם שוקולד מריר (רצוי 55%-60% מוצקי קקאו)
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • 2 כפות (20 גרם) קקאו
  • כף וויסקי - לא חובה
  • לסירופ:
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים

אופן ההכנה

  • 1.הכנת הבצק: שמים בקערת המיקסר את הקמח עם המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ואת קוביות החמאה הרכה. מוסיפים בהדרגה ובאיטיות את החלב הפושר עד לקבלת בצק אחיד. לשים במשך כ – 10 דקות עד לקבלת הצק רך וחלק.
  • 2. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה נקייה ומשומנת. מגלגלים את הבצק בשמן כך שיצופה היטב מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים לקירור ללילה שלם.
  • 3.הכנת המלית: ממסים יחד במיקרוגל את החמאה עם השוקולד ומערבבים לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מנפים פנימה את אבקת הסוכר והקקאו ומערבבים היטב. מצננים לטמפ' החדר עד שהמלית מתמצקת מעט, אבל עדיין נוחה למריחה. אם רוצים מוסיפים וויסקי.
  • 4. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ובעזרת מערוך מרדדים למלבן בגודל של 35X45 ס"מ ובעובי של פחות מחצי ס"מ. בעזרת סכין משוננת מסירים את השוליים המיותרים.
  • 5. מורחים שכבה דקה ואחידה של המלית על גבי הבצק ומגלגלים את הבצק מחלקו הארוך יותר לגליל מהודק.
  • 6. בעזרת סכין משוננת מסירים את השוליים המיותרים, חוצים את הבצק לשני גלילים, כל חצי מחלקים שוב לקבלת 4 חלקים שווים וכל רבע פורסים ל – 3 חלקים לקבלת 12 חלקים שווים בגודלם.
  • 7. מרפדים את התבנית בנייר אפיה ומניחים בה את פרוסות הבצק במרווחים קטנים זה מזה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שוב למשך כשעה. בינתיים מחממים תנור ל -175 מעלות. מעבירים את התבנית לתנור ואופים כ – 25-30 דקות, עד שהבצק תפוח וזהוב.
  • 8.בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הסירופ: בסיר קטן מביאים לרתיחה את הסוכר והמים. מנמיכים את הלהבה ומשבשלים עוד 2-3 דקות ועד להמסה מלאה של הסוכר.
  • 9. מוציאים את העוגה מהתנור ובעודה חמה מברישים בסירופ סוכר.
  • אחסון:
  • העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר, כשהיא עטופה היטב עוד 3 ימים נוספים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת