- 1. מתחילים עם הכנת הבצק: למעבד מזון עם להב מתכת מכניסים את המרכיבים היבשים לפי סדר הופעתם ומפזרים מעל את קוביות החמאה.
-
- 2. בקערה קטנה טורפים את הביצה, השמנת, הווניל והמלח.
-
- 3. מתחילים לעבד במהירות בינונית תוך ששופכים את הנוזלים פנימה. לאחר 1-2 דקות מעבדים בפולסים עד שהבצק נאסף לכדור.
-
- 4. מניחים את הבצק על גבי נייר אפיה מקומח וסוגרים, חוצים את הבצק לשניים ומרדדים לעובי של 1 ס"מ בין שני ניירות אפיה מקומחים לגודל התבנית (2030 x ס"מ). מעבירים על גבי תבניות ומכניסים למקרר.
-
- 5. בזמן שהבצק מתקרר ניגשים להכנת המלית: קולפים ומגלענים את התפוחים, חותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומעבירים לקערה גדולה עם כוס מים קרים וחצי כוס מיץ לימון. משרים במשך רבע שעה. מסננים היטב ומגירים נוזלים עד כמה שניתן.
-
- 6. מעבירים את התפוחים למחבת רחבה ומפזרים מעל את החמאה והסוכר. מבשלים על אש נמוכה - בינונית 2-3 דקות עם מכסה, מכוסה למחצה.
-
- 7. מסירים את הכיסוי ומבשלים תוך ערבוב כ- 5 דקות (לפחות) עד שהתפוחים מקבלים גוון זהוב. ממשיכים עד שהנוזלים מתאדים לגמרי והתפוחים מקבלים מעטה סגור מבריק וקרמלי בהיר. חשוב: לא להשאיר את התפוחים לבד ולא לבשל על אש גבוהה מדי. יש לאפשר זיגוג בהדרגה תוך שחרור נוזלים והתקרמלות.
-
- 8. מוסיפים את הקינמון, מערבבים ומעבירים את התפוחים לצלחת שטוחה גדולה, מצננים חצי שעה בטמפ' החדר ובינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
-
- 9. הרכבת הפאי: מניחים יריעת בצק מרודדת על גבי תבנית האפיה (מומלץ להשתמש בתבנית חד פעמית מנייר. במידה ואופים בתבנית אלומיניום או מתכת יש לשמן מעט בחמאה רכה) ודוקרים קלות את הבצק עם מזלג קטן.
-
- 10. מעל הבצק מפזרים שיבולת שועל טחונה, מעליו את התפוחים המזוגגים המצוננים, מעליהם מפזרים עוד קצת שיבולת שועל ומסיימים בשכבת הבצק השניה. דוקרים קלות עם מזלג קטן גם את יריעת הבצק העליונה.
-
- 11. אפיה: מניחים את התבנית עם הפאי על גבי תבנית התנור ואופים 30 דקות עד שהפאי מקבל מעטה חום בהיר וזהוב. בתום האפיה מניחים את התבנית ישירות על תחתית התנור לעוד 5 דקות נוספות כשהוא כבוי והדלת פתוחה.
-
- 12. מוציאים מן התנור ומצננים בתבנית 15 דקות. בוזקים מעט אבקת סוכר ומזלפים בעדינות טיפות קטנות של דבש. חותכים ומגישים.