וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות מקרוט טריפולטאיות

הדובדבן שעל קצפת המטבח הטוניסאי הוא עוגיות הסולת המתובלות בתערבות קינמון, ציפורן ותמרים

עוגיות מקרוט טריפולטאיות. דרור עינב,
עוגיות מקרוט טריפולטאיות/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • כמות: 24 עוגיות
  • לבצק הסולת:
  • 500 גרם סולת
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • גרידת תפוז
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • למילוי:
  • 1 חבילה תמרים בוואקום ללא גרעינים (350 גרם)
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחונה
  • מעט שמן
  • לסירופ:
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 1/2 לימון סחוט
  • מעט מי ורדים
  • לקישוט:
  • שומשום/ סוכריות צבעוניות (רשות)

אופן ההכנה

  • 1. הבצק: מערבבים יחד את כל חומרי הבצק לבצק אחיד ונותנים לו לנוח כ-30 דקות.
  • 2. המילוי: במחבת עם מעט שמן מטגנים מעט את התמרים עם התבלינים כדי לפתוח את טעמם. מערבבים היטב עד לקבלת מעין עיסה.
  • 3. מילוי העוגיות: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים וכך גם את המילוי. מרדדים כל חלק בבצק למלבן בעזרת מערוך. יוצרים מכל חלק של המילוי מעין גליל תמרים ומניחים בהתאמה גליל מילוי על כל מלבן בצק. סוגרים תוך גלגול. יוצרים לאורך גליל הבצק הממולא חריצים בצורת שתי וערב כדי שהסירופ יחדור פנימה אחרי האפיה וחותכים ל-6 חלקים כך שיתקבלו 24 עוגיות שוות פחות או יותר.
  • 4. דרך אחרת היא לחלק את הבצק ל-24 כדורים וכך גם את המלית. ממלאים כל כדור בצק במלית התמרים כמו שממלאים קובה- משטחים את הבצק מעט על כף היד, מניחים במרכז כדור מילוי וסוגרים תוך יצירה של מעין מלבן מעט מאורך. חורצים כל עוגייה עם סכין.
  • 5. האפיה: מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת ניר אפיה במרווחים שווים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-25-30 דקות.
  • 6. הסירופ: במקביל מבשלים את הסוכר עם המים, הלימון ומי הוורדים עד לקבלת סירופ סמיך.
  • 7. לאחר שהעוגיות יצאו מהתנור טובלים את החלק העליון, המחורץ, של כל עוגייה בסירופ המתובל ומפזרים סוכריות צבעוניות או שומשום. הטריפוליטאים מגישים לצד תה חזק, לצד בוטנים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully